Nikšićani sigurni protiv Zete

Izabranici Saše Petrovića imali su konstantu inicijativu i za protivnika konfuznu ekipu što su znalački iskoristili.
2 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 27.05.2012. 08:28h

Na ovosezonskom oproštaju od domaćih navijača, fudbaleri Sutjeske uknjižili su pobjedu i stavili tačku na brige oko očuvanja prvoligaškog statusa.

Izabranici Saše Petrovića imali su konstantu inicijativu i za protivnika konfuznu ekipu što su znalački iskoristili. Publika je vidjela šest golova, što se ne gleda tako često na našim terenima.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći u 21. minutu - izglednu priliku za gol propustio je Karadžić. Samo minut kasnije nakon asistencije Jovana Nikolića, najbolji igrač Nikšićana Đorđe Šušnjar, preciznim udarcem poslao je loptu iza leđa Bulatovića. Uzvratila je Zeta sa dvije šanse Koraća, ali kako to obično biva u fudbalu kada se ne iskoriste prilike stigne kazna.

U 28. minutu slobodan udarac izveo je Stefanović, lopta je došla do Peroševića, ovaj je proslijedio do Karadžića, koji se iskupio za prvu propuštenu priliku. Do odlaska na odmor Golubovčani su uspjeli da postignu pogodak. U 30. minutu Burzanović je pronašao Koraća, koji je bio nepogrješiv.

"Zeta se suprotstavila dobrom ekipom, ali bez pravog motiva. Postigli smo golove u pravo vrijeme, tako da je dobar rezultat došao sam po sebi. Uspješnu seriju želimo da nastavimo i u narednom meču protiv Mogrena u Budvi", rekao je član stručnog štaba Sutjeske Žarko Drašković.

Nakon odmora, Sutjeska je kontrolisala i igru i rezultat. U 57. minutu nova radost Nikšićana - Petar Perošević je pronašao Šušnjara, koji je postigao svoj drugi gol na utakmici. Na drugoj strani gosti su smanjili sa bijele tačke - Lakićević je oborio Koraća, koji je najstrožu kaznu pretvorio u pogodak.

Nemoćni gosti su u 71. minutu pogodili sopstvenu mrežu - Kaluđerović je skoro sa polovine igrališta pokušao da vrati loptu Bulatoviću, koji je bio daleko od gol linije, zbog čega je na zadovoljstvo domaćih navijača završila u mreži.

"Očito da su igrači Sutjeske imali veliku želju za pobjedom i uložili mnogo više truda, za razliku od nas koji smo ostvarili ranije svoj cilj", istakao je Rade Vešović, trener Zete.

Sutjeska - Zeta 4:2 (2.1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 700. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: Šušnjar u 22. i 57, Karadžić u 28. i Kaluđerović (autogol) u 71. minutu za Sutjesku, Korać u 30. i 63. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Lakićević, Đurović, Stefanović, Ćuković i Kostić (Sutjeska), Božović, Orlandić i Radulović (Zeta).

Sutjeska: Lakićević 6,5, Krivokapić 7, Stijepović 7(Ćuković), Zogović 6,5, Đurović 7, Stefanović – (Kostić 6,5), J.Nikolić 6,5 (Poček), Jovović 7, Karadžić 7, Perošević 7, Šušnjar 7,5.

Zeta: Bulatović 5,5, Dabić 6, Kaluđerović 5,5, Radulović 6, Novović - (Došljak 6), Perazić 6 (Prenkić), Peličić 5,5 Božović 6 (Smolović), Orlandić 5,5, Burzanović 6, Korać 7.

Bonus video: