I Grbalj slab za Cetinjane

"Ovaj trijumf je kruna polusezone u kojoj smo ostvarili cilj, opstanak u Prvoj igi. Čestitam igračima jer to nije bilo nimalo lako. Svaku utakmicu smo igrali pod opterećenjem, ali smo uspjeli", kazao je trener Lovćena Radovan Kavaja
0 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2012. 08:48h

Lovćen je vezao petu pobjedu u posljednje tri sedmice i tako definitivno okončao prvenstvo kao prvoligaš, i to na šestoj poziciji, čemu se malo ko nadao prije dva mjeseca.

Igrao se tek četvrti minut, kada je Lovćen mogao do vođstva - štoper gostiju Magud srušio je Đurišića u šesnaestercu, a sudija Šćepanović automatski pokazao na bijelu tačku. Penal je izveo Sekulić, najbolji pucač penala domaće ekipe (pet od pet ove sezone), ali prvi put bio je neprecizan.

Nastavak utakmice nije donio previše iznenađenja – Lovćen je bio agresivniji i napadao, a gosti iz Grblja branili su svoj golmanski prostor. Ipak, u posljednjih deset minuta gosti sa primorja nisu imali više rješenja u odbrani.

Prvo je Đurišić, evrogolom sa više od 20 metara načeo mrežu golmana Đurovića za ovacije cetinjske publike. Samo pet minuta kasnije, na asistenciju Sekulića, siguran je bio i Turković za konačnih 2:0. Slavlje na Obilića poljani moglo je da počne.

"Ovaj trijumf je kruna polusezone u kojoj smo ostvarili cilj, opstanak u Prvoj igi. Čestitam igračima jer to nije bilo nimalo lako. Svaku utakmicu smo igrali pod opterećenjem, ali smo uspjeli", kazao je trener Lovćena Radovan Kavaja.

"Došli smo da se nadigravamo, sa mladom ekipom. Možda smo mogli da sačuvamo bod, ali je Lovćen na kraju ipak stigao do zaslužene pobjede", kazao je trener Grblja Aleksandar Nedović.

Lovćen - Grbalj 2:0 (0:0)

Cetinje - Stadion na Obilića poljani. Gledalaca: 200. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić) i Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Đurišić u 80. i Turković u 85. minutu. Žuti kartoni: Turković (Lovćen), Glavan, Nikolić (Grbalj).

Lovćen: Perović -, Ćetković 6,5, Mirković 6,5, Radović 6,5 (Vujović 6,5), Bondžić 6,5, Martinović 6,5, Lakić 6,5, Turković 7, Đurišić 7,5, Sekulić 7,5, Bogdanović 6,5.

Grbalj: Đurović 6,5, Magud 5,5, Bogdanović 5,5 (Bučanin), Glavan 5,5, Mikijelj 5,5, Milojko 5,5, Manojlović 5,5, Janković 5,5, Tučević 5,5, Nikolić 5, Pepić 5,5 (Jovović).

Bonus video: