Pravo slavlje ostavili za navijače

"Pozivam navijače na veliko slavlje protiv Lovćena u srijedu. Podgorica i Budućnost su to zaslužili. Drago mi je što sam jedan od najmlađih kapitena koji je osvojio titulu", kazao je Nikola Vukčević
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2012. 07:48h

Budućnost je uradila taman koliko joj je bilo dovoljno - remijem u derbiju protiv Rudara (1:1), pred praznim tribinama stadiona pod Goricom, izabranici Miodraga Radulovića osvojili su titulu, drugu u nezavisnoj Crnoj Gori, prvu nakon četiri godine.

Iako ni u trećem ovosezonskom pokušaju nisu uspjeli da savladaju Rudar, Podgoričani su uspjeli ono što je puno važnije, da kolo prije kraja stignu prije Pljevljaka do cilja.

I to sa velikih šest bodova prednosti. Ukoliko isto odstojanje bude i u srijedu veče, nakon posljednjeg kola, biće to najveća razlika koju je ostvario jedan šampion u nezavisnoj Crnoj Gori.

Titula je zaslužena, jer ekipa koja je u jednoj sezoni oborila gotovo sve rekorde crnogorskog fudbala (po broju bodova, datih golova, vezanih pobjeda...), nije zaslužila da bude druga.

Slavlje, naravno, nije bilo onako kako dolikuje trenutku. Priređeno je bez navijača, pred sablasno praznim tribinama podgoričkog stadiona. Ipak, pjesma fudbalera bila je dovoljno glasna, u svlačionici je zapaljena i baklja.

"Pozivam navijače na veliko slavlje protiv Lovćena u srijedu. Podgorica i Budućnost su to zaslužili. Drago mi je što sam jedan od najmlađih kapitena koji je osvojio titulu", kazao je Nikola Vukčević, kapiten Budućnost u posljednjih nekoliko kola.

Njegov prethodnik sa kapitenskom trakom, Dragan Bošković, kaže da je Budućnost šampion jer je igrala najbolji fudbal.

"Možda je i neki prikriveni pritisak zbog činjenice da nam je dovoljan i bod za titulu, uticao na nas da ne pružimo baš najbolju partiju u derbiju. Zasluženo smo šampioni, bili smo lideri tokom većeg dijela sezone", kazao je Bošković.

Ovo je tek druga titula Budućnosti u nezavisnoj Crnoj Gori, od šest mogućih. Podgoričani su tako krenulu u “naplatu dugova” - dva puta je šampion bio i Mogren, a po jednom Zeta i Rudar.

Nakon debija u kojem nisu bili inferiorni, čak naprotiv, Pljevljaci su džentlmenski čestitali Budućnosti titulu.

"Budućnost je zasluženo prvak. Ne kažem da smo bili lošiji od njih, ali nismo iskoristili neke svoje momente koje smo morali da iskoristimo. Mislim prije svega na period kada smo bili prvi na tabeli. Pružili smo više od Budućnosti u međusobnim duelima, ali samo derbiji ne odlučuju prvenstvo. Dosta stvari u klubu koje nisu bile fudbalske na kraju su uticale da ne izdržimo ovu trku. Pokušali smo na terenu da prikrijemo te probleme, ali nismo uspjeli", kazao je kapiten Rudara, nekadašnji vezista Budućnosti Nedeljko Vlahović.

Rudar je na početku imao više od igre (stativa i još jedna šansa Ivice Jovanovića), ali je povela Budućnost - Radunović je centirao, a Radonjić u maniru rasnog golgetera gađao glavom pod noge golmanu Mijatoviću - 1:0.

Rudar je pao nakon gola, ali je u 68. minutu izjednačio, sasvim zasluženo - Igumanović je sa Ivicom Jovanovićem razmijenio dupli pas i Agović je bio nemoćan.

Gosti, međutm, nisu imali snage da preokrenu rezultat i slavlje Budućnosti pomjere za srijedu. Krenulo je odbrojavanje, a onda i veliko slavlje...

Budućnost - Rudar 1:1 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Miloš Asović (Berane). Strijelci: Radonjić u 33. minutu za Budućnost, Igumanović u 68. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Vukčević, Kamberović (Budućnost), Alić, Ivanović (Rudar).

Budućnost: Agović 6 - Kamberović 6,5, Cicmil 6,5, Peković 6,5, Radunović 7 - Flavio 6,5, Vukčević 6,5, Bošković 6 (Đikanović), Kojašević 6,5 - Adrović 6 (Golubović), Radonjić 7.

Rudar: Mijatović 7, M.J ovanović 5,5, Alić 6, Adžić 6,5, Nestorović 6,5 - Vlahović 6,5, Brnović 7, Ivanović 6,5 - Igumanović 7 (Bakoč), I. Jovanović 6,5 - Stojanović 6 (Rustemović).

Bonus video: