Prade: Od Jovetića zavisi da li ćemo ga zadržati

Novi sportski direktor Fiorentine Danijele Prade izjavio je da je “Jovetić sjajan igrač”, i da klub mora da gradi budućnost na njemu.
2 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.05.2012. 14:20h

Na zvaničnom predstavljaju, novi sportski direktor Fiorentine Danijele Prade, koji je prije dolaska u Firenzu proveo 11 godina u Romi, izjavio je da je “Jovetić sjajan igrač”, i da klub mora da gradi budućnost na njemu.

“Sve ćem uraditi da ga zadržimo, ali mnogo toga će zavisiti od njega”, kazao je Prade.

Fiorentina mora da nađe i novog trenera.

“Izbor trenera moramo izvršiti glavom, ne stomakom. Sa kandidatima moramo dobro porazgovarati, pogledati se u oči. Ne smijemo pogriješiti u izboru trenera”, dodao je Prade, i zahvalio porodici Dela Vale, vlasnicima kluba”, na “šansi koja mu je data”.

“Potrudićemo se da ekipa ima iste motive kao što imam ja predstavljajući boje Fiorentine. Najmjera je da napravimo konkurentnu Fiorentinu”, zaključio je novi sportski direktor “ljubičastih”.

Predsjednik Mario Konjoni je rekao da od danas počinje “treća faza Fiorentine”.

“U proteklih 10 godina vratili smo Fiorentinu u Seriju A, gdje joj je mjesto. Potom smo imali važne sezone u Evropi sa Prandelijem i Korvinom. Od danas je cilj da vratimo Fiorentinu u Evropu”, izjavio je Konjoni.

Bonus video: