Radojičić: Na tri boda

"Šteta je što će tribine biti prazne, jer ipak se sastaju dvije najbolje crnogorske ekipe, pa će i imati šta da se vidi", kaže Radojičić
4 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2012. 10:03h

Htjeli ili ne, ili ma koliko tugovali, Pljevljaci moraju zaboraviti sve što se dešavalo u srijedu uveče. Kup je prošlost, a sadašnjost nastavak prvenstvenih nadmetanja, gdje stvari za „rudare“ takođe ne izgledaju baš dobro.

Jer, neposredna budućnost govori da bi Budućnost koja je, uoči današnjeg derbija, stigla praktično na milimetar do titule šampiona, mogla definitivno da presiječe vrpcu.

Ipak, Rudar se neće predati, makar dok je teorije. A da bi teorija što duže potrajala i sačekala posljednje prvenstveno kolo, vjerovatni prvak se mora pobijediti na njegovom terenu, istom onom koga su nikšićki „metalurzi“ natopili šampanjcem.

Mogu li momci Dragana Radojičića do trijumfa? U situaciji kada su „baterije“ ispražnjene, kada je pehar Kupa, nakon dvije godine napustio Golubinju, kada su šanse da se stignu Podgoričani, mikroskopski male?

Strateg pljevaljskog prvoligaša misli da mogu, i zbog kvaliteta koji ne zaostaje za domaćinovim, i zbog želje da se eventualnom pobjedom ugrabi makar malo satisfakcije, i zbog namjere da se pošteno zapne i iscijedi još malo preostale snage iz mišića i pozitivnim rezultatom pokaže da je i Rudar, makar koliko i Budućnost, zaslužio titulu državnog šampiona.

“Šta nam drugo ostaje, nego ozbiljan pristup, bez obzira što šansi za neku promjenu u vrhu skoro da i nema. A i zašto bi ga mijenjali u finišu kada smo čitavu sezonu odigrali na sličan način. Uostalom, dio moje fudbalske filozofije je da nikad nema odustajanja. Neće ga biti ni danas, suprotstavićemo se Podgoričanima kako znamo i umijemo i pokušati da ih još jednom pobijedimo. Ako uspijemo, biće to djelimična satisfakcija za izgubljene titule. U svakom slučaju, dostojanstva nam ne fali, ni u pobjedama ni u porazima. Bićemo takvi do kraja”, kaže Radojičić.

Strateg Rudara žali što pod Goricom neće biti publike. Navijači inspirišu, pa i kada su na strani protivnika.

“Prava i vjerovatno najrealnija stvar bi bila da ovaj derbi direktno odlučuje ko će osvojiti titulu. Kada se to već nije desilo, onda je šteta što će tribine biti prazne, jer ipak se sastaju dvije najbolje crnogorske ekipe, pa će i imati šta da se vidi. Međutim, to ne mijenja naše planove. I pred punim i praznim tribinama, cilj ostaje isti – tri boda. Ponavljam, ne predajemo se ni danas, a ako bude sve kako treba, ni do posljednjeg kola, naredne srijede”, zaključuje mladi stručnjak.

Budućnost - Rudar

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Početak u 17.30 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Kojašević (Golubović), Bošković - Radonjić, Adrović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Radusinović (Alić), Adžić - Brnović, Igumanović, Rustemović - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović (Nerić).

Bonus video: