Sutjeska želi pobjedom da se oprosti od domaće publike

Tri pobjede i remi u posljednja četiri meča donijela su mir u nikšićkom prvoligašu...
0 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 26.05.2012. 10:46h

Tri pobjede i remi u posljednja četiri meča donijela su mir u nikšićkom prvoligašu. Izabranici Saše Petrovića danas imaju priliku da novim trijumfom matematički izbjegnu zonu baraža i kolo prije kraja šampionata ostvare proklamovane ambicije.

Dakle, na oproštaju od domaće publike, Nikšićani su, kako kažu, odlučni da se pobjedom oproste od svojih simpatizera.

"Samo pobjeda protiv Zete može zadovoljiti naše apetite. Još uvjek nismo osigurali mirnu luku, što nas dodatno obavezuje da zabilježimo novi uspjeh. Golubovčani u svojim redovima imaju odlične individualce na koje moramo posebno obratiti pažnju. Svakako da nas raduje pozitivna serija jer smo došli u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Od prvog minuta moramo protivniku dokazati da nema šta da traži u Nikšiću. Utakmica neće biti laka, međutim, izbora nemamo. Odgovorna, borbena i tečna igra krasila nas je na posljednja četiri meča. Očekujem da nastavimo sa blistavim partijama protiv Zete i Mogrena, i time donekle ispravimo sezonu prepunu uspona i padova", kazao je Boris Lakićević, golman Nikšićana.

Zbog parnih kartona pod znakom pitanja je nastup ofanzivca Baća Nikolića i defanzivca Nenada Đurovića, a konačnu riječ da li da odmore protiv Zete ili u posljednjem kolu protiv Mogrena, donijeće strateg Nikšićana pred početak meča.

Sa druge strane, Zeta je ostvarila evropske ambicije i potpuno rasterećeno može da igra u finišu sezone.

"Nemamo imperativ u posljednjih nekoliko kola, ali idemo u Nikšić sa željom da odigramo kvalitetnu utakmicu. Domaćinu gori pod nogama, ali mi ćemo igrati kako najbolje možemo kao i u svim mečevima do sada. Ako budu bolji - čestitaćemo im na tome. A ukoliko bude suprotno, čestitaće oni nama - rekao je Rade Vešović, trener Zete.

Vešović zbog kartona ne može da računa na Miloša M. Radulovića i Vladana Peličića, dok su Vujačić i Boljević sa omladinskom reprezentacijom na turniru u Engleskoj.

Sutjeska - Zeta

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 17.30 časova.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević - Kosović, Zogović, Đurović (Ćuković), Stijepović - J. Nikolić, Stefanović - B. Nikolić (Marković), Karadžić, Perošević – Šušnjar.

Zeta (4-4-2): Ivanović - A. Dabić, Kaluđerović, M.B.Radulović, Novović - Zlatičanin, Z. Peličić, Burzanović, Božović - Korać, Knežević.

Bonus video: