Radulović: I titula i revanš

"Čvrsto smo riješeni da zabilježimo pobjedu, znamo da treba sezonu da ovjerimo titulom pa se tako i pripremamo za predstojeći okrša", rekao je Radulović.
71 pregleda 4 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2012. 09:46h

Pred današnji derbi sa Rudarom - jedinim konkurentom u trci za šampionski pehar, Budućnost ima bukvalno sve u svojim rukama. Nema, istina, navijače zbog kazne koju je izrekla Disciplinska komisija FSCG nakon tuče “varvara” i policije u Petrovcu.

Pod Goricom je, međutim, šampanjac već na hlađenju, jer četa Miodraga Radulovića u prvoj meč-lopti za titulu treba da ostane neporažena.

I time bi sve bilo riješeno i matematički. A kada bi domaćin i propustio šansu da danas osvoji makar bod, za šampionsko slavlje bio bi dovoljan remi u posljednjem kolu sa Lovćenom (takođe pod Goricom).

Riječju - trebalo bi da se desi pravo čudo pa da fudbaleri Budućnosti koji dva kola prije kraja imaju šest bodova više od Rudara, prokockaju šansu da osvoje drugu titulu prvaka Crne Gore.

Trener Radulović, međutim, jasno poručuje da njega i njegove pulene ne interesuju nikakve kalkulacije...

"Čeka nas značajna i veoma neizvjesna utakmica. Igraju prvoplasirani i drugoplasirani tim, postoji čar derbija. Čvrsto smo riješeni da zabilježimo pobjedu, znamo da treba sezonu da ovjerimo titulom pa se tako i pripremamo za predstojeći okršaj. Ne možemo da računamo na omladinske reprezentativce Kalezića, Marka Vukčevića i Tatara, ali Kojašević se vraća, ponovo je u konkurenciji", rekao je Radulović.

A Rudar nakon tri dana ponovo gostuje pod Goricom. Pljevljaci su u srijedu veče ostali bez trofeja u Kupu, dok su se minulog vikenda porazom od Lovćena pod Golubinjom skoro oprostili i od prvenstva...

"Iskreno, ne razmišljam o protivniku već isključivo o svojoj ekipi. O Rudaru razmišlja njihov trener. Rudar nam je i veliki dužnik, želimo da im se revanširamo", prisjetio se trener Budućnosti dosadašnjih derbija...

Nakon posljednjeg, martovskog okršaja sa Rudarom, iz podgoričkog kluba imali su puno primjedbi na suđenje. Gosti su tada slavili u Podgorici i nakratko preuzeli tron.

"Nakon oba ovosezonska meča sa Rudarom imali smo primjedbi kako su sudije odradile posao. Sada se, međutim, koncentrišemo na posljednji okršaj sa njima. Šteta, zaista, što neće biti publike. No, u posljednjem kolu u srijedu protiv Lovćena ponovo ćemo biti zajedno sa navijačima", zaključio je trener Budućnosti.

Budućnost - Rudar

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Početak u 17.30 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Kojašević (Golubović), Bošković - Radonjić, Adrović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Radusinović (Alić), Adžić - Brnović, Igumanović, Rustemović - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović (Nerić).

Bonus video: