Drinčić paker i strijelac, lijep remi u Briselu (2:2)

Vučinić pogodio u 5. minutu, a Miraljas i Azar iz penala preokrenuli već do poluvremena. Drinčić poravnao za konačnih 2:2
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 21:09h

Simon Vukčević se uželio fudbala, a Crna Gora izvukla lijep remi (2:2), na stadionu „Kralj Boduen“ u Briselu, u pretposljednjem testu pred start kvalifikacija za Mundijal.

Pas veziste Blekburna u 75. minutu bio je neuhvatljiv za belgijsku odbranu, ne i za Nikolu Drinčića, koji je uklizao ispred Žilea i golom pod prečku „izvadio stvari“ u Belgiji.

Drinčić nije bio samo strijelac, već i paker, njegova asistencija u 5. minutu lansirala je Mirka Vučinića, koji je preciznim šutem lijevom nogom odmah na startu poručio da će Crna Gora i prijestonici Evropske unije imati šta da kaže,

Pritisak Belgijanaca

Domaćini su u međuvremenu preokrenuli, napadali u talasima i pravili velike probleme crnogorskoj odbrani, ali je gol Drinčića otupio rogove „đavolima“ taman kada se činilo da Crna Gora neće moći da prati belgijski ritam.

Remi je, ipak, zaslužen, posebno ako se zna da je Crna Gora u dobrom dijelu drugog poluvremena diktirala ritam na terenu, te da je prvom golu Belgijanaca prethodio debeli ofsajd, koji je promakao francuskim sudijama.

Prvi bljesak Crne Gore stigao je u 5. minutu, i odmah je pretvoren u gol - Drinčić je majstorski izveo slobodan udarac "na brzinu", lansirao Vučinića, ovaj se stuštio ka golu i lijevom nogom pogodio suprotni ugao. Kurtoa je dotakao loptu, ali nedovoljno da odbrani - 1:0 za Crnu Goru.

Tek tada su „đavoli“ počeli da napadaju u talasima, pred gol Božovića stizali su čak i sa pet fudbalera, bili podjednako opasni sa oba krila.

Lijep šuta Azara bio je najava preokreta. Vicel je u 25. minutu dobrim pasom otvorio crnogorsku odbranu, Martens je bio makar metar u ofsajdu kada je centrirao za Miraljesa, koji je glavom pogodio praznu mrežu - 1:1.

Napadač Olimpijakosa je nakog gola izborio i penal, sedam minuta kasnije. Faul je skrivio Pavićević, a jedanaesterac realizovao Azar, iz drugog pokušaja.

I kada se činilo da Crnoj Gori nema spasa pred rastrčanim Belgijancima, stigla su tri "projektila" ka golu domaćina u finišu prvog poluvremena, i pravo je čudo kako je ostalo 2:1 za domaće.

Volkov, koji je pokazao da će biti pojačanje, uzdrmao je prečku u 38. minutu, sjajnim pokušajem iskosa sa lijeve strane. Centinmatar je nedostajao pa da bude evrogol...

Potom je na scenu stupio golman Atletiko Madrida Tibo Kurtoa, koji je krajnjim naporom odbranio šuteve Vukčevića spoljnim, te Drinčića punim dijelom stopala.

Bolji u nastavku

Sjajan finiš prvog poluvremena kao da je bio najava bolje igre u nastavku, iako je Crna Gora od 45. minuta bila značajno oslabljena, nakon povrede (ispostavilo se lakše) Mirka Vučinića.

Mirnija igra u odbarani, gdje je carovao Marko Baša, te mnogo bolja organizacija na sredini, uz sjajnog Drinčića i napokon razigranog Vukčevića, umirili su belgijske fudbalere i raspjevanu publiku na stadionu “Kralj Boduen”.

I onda je stiglo izjednačenje, drugi gol Drinčića u reprezentaciji kao najava da Crna Gora okreće list...

Belgija - Crna Gora 2:2

Brisel - Stadion „Kralj Boduen“. Gledalaca: 20.000. Sudija: Klemen Turpen (Francuska). Strijelci: Miraljes u 25. i Azar (penal) u 32. minutu za Belgiju, Vučinić u 5. i Drinčić u 75. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Volkov (Crna Gora), Vicel (Belgija).

Belgija (4-2-3-1): Kurtoa 7 (Žile) - Odoi 6,5, Aldervireld 6,5 (Simons), Fertongen 6,5, Lomberts 6,5 - Felaini 7, Vicel 7 - Miraljas 7 (Defur), Martens 6,5, Azar 6,5- De Kamargo 6,5 (Benteke).

Crna Gora (4-2-3-1): Božović 7 - Pavićević 6 (Džudović), Savić 6,5, Baša 7, Jovanović 6 (Balić) - Zverotić 6 (Kašćelan), Drinčić 8, Volkov 7, Vukčević 7,5 (Nikolić), Bećiraj 6 (Ćetković 6,5) - Vučinić 7 (Delibašić 6,5)

Galerija

Bonus video: