Omladinci ubjedljivi protiv Švajcarske

Izabranici Aleksandra Miljenovića ujedno su upisali i prvi trijumf na turnirima elitne runde kvalifikacija - u prethodna dva navrata naša omladinska selekcija turnire je završila bez bodova
5 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2012. 18:32h

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Švajcarsku rezultatom 3:0 u prvom meču turnira elitne runde kvalifikacija koji se igra u Engleskoj.

Izabranici Aleksandra Miljenovića ujedno su upisali i prvi trijumf na turnirima elitne runde kvalifikacija - u prethodna dva navrata naša omladinska selekcija turnire je završila bez bodova.

“Sokolići“ su u prvom meču na turniru u Engleskoj bili ubjedljivi, u potpunosti kontrolisali situaciju i nadigrali protivnika u svim segmentima fudbalske igre.

Podatak koji najbolje svjedoči o izdanju naše selekcije su samo dva upućena udarca ka golu Danijela Petkovića od strane „časovničara“.

Naša selekcija je stvorila nekoliko izglednih prilika tokom prvog dijela susreta, od kojih je jednu uspio da realizuje Luka Đorđević.

Napadač Mogrena mrežu Švajcaraca zatresao je sa nekoliko metara nakon dobre akcije našeg tima.

Drugi pogodak Miljenovićeve čete stigao je nakon slične situacije, ali se ovog puta za realizaciju porinuo Marko Vukčević – kapiten našeg tima našao se na pravom mjestu u 53. minutu i odbijenu lopte od strane Brešera nakon udarca Đorđevića sproveo u mrežu.

Pobjedu „sokolića“ ovjerio je Luka Đorđević drugim pogotkom na meču, što je ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Pred izabranicima Aleksandra Miljenovića je dan odmora, nakon čega će odmjeriti snage sa domaćinom turnira, selekcijom Engleske. Meč sa „gordim Albionom“ igra se u nedjelju sa početkom u 20.30 časova.

Švajcarska – Crna Gora 0:3 (0:1)

Ročdejl – Spotlend stadion. Sudija: Ejtan Šemeulevič (Izrael). Strijelci: Đorđević 23, 68, Vukčević 53. minut. Žuti kartoni: Điimsti, Hajrović (Švajcarska), Zarubica, Tatar (Crna Gora).

Švajcarska: Brešer, Dezole, Đimsti (Šmid), Hajrović, Martineli (Gejsman), Keilfi, Kreziu, Frej, Vuleta, Kleiber, Korbaz (Sesolo).

Crna Gora: Petković, Milošević, Kopitović, Mitrović, Tatar, Kalezić, Pepić, Vukčević, Bakić (Boljević), Đorđević (Janković), Zarubica (Kaluđerović).

Bonus video: