Di Mateo ne želi samo jednogodišnji ugovor

Iako je u nedavno završenoj sezoni osvojio Ligu šampiona i FA kup, mimo svih očekivanja, Roberto Di Mateo, očigledno, kod Abramoviča nije zavrijedio veće poštovanje i bolji tretman
1 komentar(a)
Roberto Di Mateo, Foto: Reuters
Roberto Di Mateo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2012. 12:36h

Iako je u nedavno završenoj sezoni osvojio Ligu šampiona i FA kup, mimo svih očekivanja, Roberto Di Mateo, očigledno, kod Romana Abramoviča nije zavrijedio veće poštovanje i bolji tretman.

Kako drugačije objasniti to što je Abramovič, kako prenosi britanski “San”, ponudio italijanskom stručnjaku samo jednogodišnji ugovor!?

Nije tajna, tvrde na Ostrvu, da Abramovič na klupi Čelzija želi Pepa Gvardiolu, a kako je trofejni trener Barselone odlučio da sljedeću sezonu odmori, vlasnik londonskog kluba je Di Mateu ponudio da bude prelazno rješenje dok Gvardiola ne odluči da se ponovo lati trenerskog posla.

Naravno, Di Mateu to ne odgovara, to je jasno poručio Abramoviču (narednih dana trebali bi da se sastanu), i odgovorio mu da želi barem dvogodišnji ugovor, smatrajući da je to zaslužio osvajanjem Lige šampiona. U suprotnom, slijedi razlaz…

Igrači su se već izjasnili da žele da Di Mateo ostane.

“Igrači će uvijek imati svoje viđenje, ali će vlasnik i uprava kluba donijeti odluku o treneru”, rekao je predsjednik Ron Gurlej.

U slučaju da ne dođe do nastavka saradnje sa Čelzijem, Di Mateo bi mogao preuzeti Lacio, koji je nakon ostavke Edija Reje ostao bez trenera, i itekako je zainteresovan da na klupu dovede svog nekadašnjeg igrača.

Bonus video: