Radojičić: Ne pamtim da smo odigrali lošijih 45 minuta

"Ništa nije funkcionisalo kako treba, ni u odbrani, ni u vezi, ni u špicu. Bilo je povremeno i sebičnosti. Epilog – razočaravujućih 0:2", kaže Radojičić
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.05.2012. 22:28h

Slabo odigrano prvo poluvrijeme, dvije greške uže odbrane i kadrovski problemi, koštali su Pljevljake poraza u finalu Kupa.

Kvalitetan i izuzetno motivisan protivnik znao je to da iskoristi i kazni, i da zasluženo stigne do pehara.

Nije pomogla znatno bolja igra u nastavku ni rani pogodak Ivice Jovanovića. „Metalurzi“ su se grčevito branili i odbranili, na kraju i slavili.

I nakon prespavane noći i „slijeganja“ utisaka, primjetno je razočarenje u taboru najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

Prošle subote praktično su izgubljene šanse za titulu šampiona države, a u srijedu uveče, psihološki opterećeni i tom činjenicom, „rudari“ su ostali i bez druge krune. Okrutna kazna za sav trud i rad – kaže trener Rudara, Dragan Radojičić:

„Sve smo izdržali prethodnih mjeseci, borili se sa rivalima na terenu i mnogim drugim teškoćama van njega, i zahvaljujući sjajnim momcima koje smo imali u timu, došli u situaciju da u dvije ili tri utakmice sve rješavamo, i to na oba fronta. Nismo uspjeli i strašno mi je žao zbog toga, jer mislim da smo igrama i ponašanjem, poštenim odnosom prema svima, zaslužili da se bar u jednom takmičenju radujemo.

Međutim, bilo je puno šokova koji su, jednostavno, ostavili traga i koji su jedan od razloga i za poraz od Čelika. Drugi razlog je, svakako, činjenica da su nam zbog kartona falila tri igrača, da su još trijica bila „rovita“, što je uticalo na kvalitet naše igre, a treći što je na drugoj strani bila vrlo dobra ekipa Čelika, ekipa koja je znala šta hoće i kako do tog cilja da stigne. E sad, poseban je problem što smo im u tome i mi maksimalno pomogli“, kaže Radojičić.

Ta pomoć, prema Radojičićevim riječima, bila je više nego konkretna. Odbrana Rudara, ubjedljivo najčvršća u ligi, dozvolila je sebi da primi dva, najblaže rečeno, jeftina gola, pa je i sav napor u drugom dijelu da se to neutrališe i dođe makar do izjednačenja, ostao bez rezultata.

„Ne pamtim da je Rudar u ovoj sezoni odigrao lošijih 45 minuta. Ništa nije funkcionisalo kako treba, ni u odbrani, ni u vezi, ni u špicu. Bilo je povremeno i sebičnosti. Epilog – razočaravujućih 0:2. Malo smo se pogledali u oči u svlačionici, u nastavku dali sve od sebe, u pravom trenutku smanjili njihovo vođstvo, ali smo kasnije, opet u nekoj žurbi, dosta i griješili. Vidljiva je bila nervoza koja nas nije napuštala još od onog poraza od Lovćena. Ma, da skratim, pratilo nas je previše malera i to kad su nam najmanje trebali. Ali, i to je fudbal. Ja sam i pored svega ponosan na igrače, naravno i na rezultat koji smo napravili. Nismo ovog puta adekvatno nagrađeni, ali sav trud i želja koje smo ulagali, vratiće se jednog dana. I Rudar kao klub i svi ovi momci su to zaslužili", zaključuje strateg pljevaljskog prvoligaša.

Pljevljacima ostaje da odrade još dvije prvenstvene utakmice. A odradiće ih, kažu, svojski i pošteno.

Iz nekoliko razloga, od kojih su najvažnija tri – na redu je derbi, teoretske šanse za titulu još postoje, a u međusobnom duelu sa vjerovatnim prvakom, treba pokazati da je raspored na vrhu, možda, mogao da bude obrnut.

Bonus video: