Brnović: Belgija favorit i protiv Srbije i Hrvatske

"Moji fudbaleri su motivisani protiv bilo koga - mi ne prijetimo nikome, ali se ne plašimo nikoga", kaže selektor Branko Brnović
20 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 09:47h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Brisel - Jak ljetnji pljusak sinoć oko 19 časova nakratko je zaustavio mečeve „Brisel opena“, teniskog turnira za žene koji se tradicionalno održava uoči Rolan Garosa.

Odmah preko ulice, na grandioznom stadionu „Kralj Boduen“, kiša nije poremetila trening crnogorskih fudbalara, koji su osjetili mokru travu briselske arene uoči večerašnjeg duela sa Belgijom.

U utrobi stadiona koji je samo zapadnom tribinom sačuvao obrise nekadašnjeg „Hejsela“, selektor Branko Brnović odgovarao je na naizmjenična pitanja malobrojnih belgijskih i desetak crnogorskih novinara. I nije otkrio ništa novo - Crna Gora će protiv „najjače selekcije koja ne igra Evropsko prvenstvo“ pokušati da nametne svoj stil.

Belgijski novinar: Šta očekujete?

"Da pružimo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat. Neće biti lako, Belgija ima veoma dobru i mladu ekipu, igrači će pokušati da se nametnu novom selektoru i čeka nas teška utakmica".

Belgijski novinar: Je li Crna Gora sa i bez Jovetića drugačiji tim?

"Jovetić će nam puno nedostajati, ali smo i u prošlim i u pretprošlim kvalifikacijama navikli na situaciju da gotovo nikad nemamo kompetnu ekipu. Stevan nam znači puno, ali koga nema bez njega se mora".

Belgijski novinar: Da li će vaši fudbaleri imati motiv više protiv Kompanija i Azara?

"Moji fudbaleri su motivisani protiv bilo koga - mi ne prijetimo nikome, ali se ne plašimo nikoga. Nisu samo Kompani i Azar kvalitet Belgije, pogledajte ekipe za koje igraju ostali igrači, ali ponavljam, ne plašimo se".

Belgijski novinar: Ko je najbolji igrač Belgije?

"Svih 11 koji istrče na teren".

Belgijski novinar: Odgovara li Belgiji stil nekadašnjih jugoslovenskih reprezentacija?

"Možda nije odgovarao ranije, ali Belgijanci su sada stvorili tim koji bi mogao da bude favorit broj jedan u kvalifikacijama, čak ispred Srbije i Hrvatske. Definitivno je da se radi o sjajnoj generaciji".

Crnogorski novinar: Odbrana je konačno kompletna?

"To me stvarno veseli i veliki sam optimista što se tiče tog segmenta. Čak sam na slatkim mukama".

Crnogorski novinar: Počinje li Volkov?

"Da, naprijed po lijevoj strani, ispred Jovanovića".

Znate li sastav?

"Imam samo jednu dilemu, ko uz Drinčića da igra zadnjeg veznog. Zverotić je juče igrao 70 minuta za klub, Kašćelan 30, i moraću da porazgovaram sa njima. Vidjećemo šta će biti sa Novakovićem".

A Vukčević?

"On će igrati iza Vučinića".

U kakvom su stanju igrači, s obzirom na to da je kraj sezone?

"Mislim da smo jedina ekipa koja je zakazala samo jednu utakmicu, upravo zbog umora od dugačke sezone i činjenice da nemamo toliki fond. Vidim, nekima nedostaje snage, posebno onima koji su manje igrali za klubove, zbog čega će pojedini igrati samo poluvrijeme", zaključio je Brnović.

Sjećanje na Hejsel - briselski klub navijača Juventusa

Simpatizeri Juventusa u Briselu imaju klub navijača „Alesandro Širea“, nazvan po legendarnom defanzivcu „stare dame“. Već više od 20 godina ova mala grupa ima ritual, da razgovara i slika se sa svakim igračem Juventusa koji posjeti glavni grad Belgije.

Ni Mirko Vučinić, crnogorski kapiten, nije bio izuzetak... Iza svega, naravno, stoji sjećanje na „Hejsel“ - maja 1985. u finalu Kupa šampiona u Briselu poginulo je 39 navijača Juventusa. Bježali su od razjarenih fanova Liverpula...

Belgija - Crna Gora

Brisel - Stadion „Kralj Boduen“. Kapacitet: 50.000. Sudija: Sudija: Rudi Buke (Francuska). Početak u 20.45 časova.

Belgija (4-3-3): Kurtoa - Odoa, Aldervajdler, Fertongen, Lomberts - Felaini, Vicel, Azar - Miraljas, Martens, De Kamargo.

Crna Gora: (4-2-3-1): Božović - Pavićević, Savić, Baša, Jovanović - Drinčić, Ćetković (Zverotić) - Vukčević, Volkov, Bećiraj - Vučinić.

Galerija

Bonus video: