Rusi izgubili još jednog defanzivca za Euro

Nakon Vasilija Berezuckog, koji je morao da se oprosti od saigrača zbog povrede kuka, u bolnici je zbog gastritisa završio bek moskovske Lokomotive Roman Šiškin
1 komentar(a)
Roman Šiškin, Foto: Reuters
Roman Šiškin, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2012. 10:56h

Rusija je izgubila i drugog defanzivca za Evropsko prvenstvo - nakon Vasilija Berezuckog, koji je morao da se oprosti od saigrača zbog povrede kuka, u bolnici je završio bek moskovske Lokomotive Roman Šiškin.

„Morali smo da ga pošaljemo kući. Gubio je kilažu i prognoze nisu bile dobre”, rekao je selektor Dik Advokat na pres konferenciji.

Doktor ruske reprezentacije, Andrej Grišanov, objasnio je da 25-godišnji fudbaler, koji jetrebalo da bude prva alternativa Aleksandru Anjukovu na poziiji lijevog beka, pati od gastritisa.

Nakon što je ostao bez dva defanzivca, Advokat na raspolaganju ima 24 igrača. Jedno ime će precrtati nakon sjutrašnje prijateljske utakmice sa Urugvajem, jer na Euro mogu da idu 23 fudbalera.

„Volim da unaprijed odaberem tim, kako bi se izabrani igrači osjećali sigurno i mogli da se koncentrišu na pripreme”, naglasio je holandski stručnjak, koji će nakon Evropskog prvenstva napustiti Rusiju i preuzeti PSV.

Bonus video: