Samo se Aković ponašao nesportski

Povodom izjava sportskog direktora Berane Bobana Akovića na konferenciji za novinare nakon utakmice Mladost - Berane, javnosti se obratio sportski direktor Mladosti Veselin Šipčić
130 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2012. 07:38h

Povodom izjava sportskog direktora Berane Bobana Akovića, saopštenih na konferenciji za novinare nakon utakmice Mladost - Berane (4:1), javnosti se saopštenjem obratio sportski direktor Mladosti Veselin Šipčić. U saopštenju Mladosti se kaže:

“Zaprepašćeni smo izjavama gospodina Akovića, koji je isključive krivce za poraz našao u sudijama. Zar je moguće da je gospodin Aković, koji je dugo u fudbalu, toliko isključiv da na sebi svojstven način doživi ovu, inače korektnu utakmicu i da jedino što je nesportsko za vrijeme meča bude u režiji upravo gospodina Akovića. Naime, od početka pa do kraja ove utakmice svi prisutni su bili u nevjerici da li jedan fudbalski radnik, uz to koji obavlja tako važnu funkciju u klubu, može tokom čitavog meča da izgovori i izvrijeđa aktere a posebno službena lica.

Takav arsenal uvreda do sada nijesmo bili u prilici da čujemo na fudbalskim terenima i iskreno se nadamo da nećemo. Međutim, to nije naš, već problem Berana, odnosno ko ih i na kakav način predstavlja.

Inače, Mladost je u prethodna dva meča sa istim rivalom, bila oba puta oštećena i tada nijesmo dizali “prašinu”, nijesmo se javno oglašavali niti tražili “spoljne” i “unutrašnje” neprijatelje, već smo smatrali da su greške, pa i sudija, sastavni dio igre. Podsjetićemo ljubitelje fudbala da u prvom meču, u 2. kolu, pri rezultatu 0:0 nije sviran očigledan jedanaesterac za Mladost.

U revanšu, u 13. kolu, na našem terenu Berane je slavilo 2:0, ali je ostalo zabilježeno da su gosti prvi gol postigli iz ofsajda, a drugi nakon nedosuđenog prekršaja za Mladost na sredini terena i akcije koja je potom uslijedila. Zaboravlja to gospodin Aković, koji se tada “principijelno” nije oglasio.

Mladost je bila i ostala skromni klub sa periferije grada. Oduvijek je gajila atraktivan fudbal, u njoj su stasali mnogi poznati igrači i reprezentativci, svojim radom i ponašanjem stekla je veliki broj poštovalaca. Uz to, ispadala je i ulazila u Prvu ligu, ali uvijek dostojanstveno, kako i priliči sportistima. Naš klub ima iskrene prijatelje i rivale i u FK Berane i zato smatramo da trenutak “principijelne iskrenosti” gospodina Akovića to ne može pokvariti.

Na kraju, našim prijateljima iz Berana i svima zainteresovanima nudimo da javno odgledamo sve tri utakmice naša dva kluba, da se prisjetimo svih detalja i vidimo ko je više oštećen u tim mečevima”, navodi se u saopštenju Mladosti.

Bonus video: