Odbijena žalba Budućnosti, protiv Rudara bez publike

Lider je već bez publike odigrao meč protiv Zete, pa Podgoričanima ostaje još jedan, protiv Rudara, u 32. kolu, u derbiju prvenstva.
65 pregleda 4 komentar(a)
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Perovac - Varvari, navijaci neredi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2012. 17:03h

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Crne Gore kao neosnovanu danas je odbila žalbu Budućnosti i potvrdila Odluku Disciplinske komisije FSCG od 15. maja.

Podsjećanja radi, Diciplinska komisija FSCG je prije osam dana podgoričkom klubu izrekla “disciplinsku mjeru zabrane odigravanja dvije prvenstvene utakmice na svom igralištu bez prisustva publike, zbog nereda čiji su organizovani navijači izazvali na utakmici 29. kola T-com Prve crnogorske lige između Petrovca i Budućnosti”.

Budućnost je u međuvremenu uložila žalbu za tu odluku.

Lider je već bez publike odigrao meč protiv Zete, pa Podgoričanima ostaje još jedan, protiv Rudara, u 32. kolu, u derbiju prvenstva.

Do incidenta je došlo tokom drugog poluvremena meča u Petrovcu, kada su se “Varvari”, koji su odbili da budu smješteni u ograđeni dio tribina sa oko 40 mjesta” (bilo je oko 200 navijača podgoričkog kluba), sukobili sa policijom. Nakon 20-tak minuta, situacija je smirena, a oko 70 navijača je privedeno u policijsku stanicu, a kasnije je policija podnijela 37 krivičnih prijava.

Iz policije tvrde da je grupa navijača nasrnula na policajce koji su obezbjeđivali utakmicu, te da je došlo do “guranja, pogrdnih riječi, bacanja kamena, flaša, čak i bicikla koje je bilo u neporednoj blizini”.

Devet policijaca je zadobilo povrede i tražilo ljekarsku pomoć, dok je jedan od navijača takođe lakše povrijeđen.

“Varvari” su, sa druge strane, tvrdili da je incident isceniran, te da je jedan policajac potekao pištolj na njih…

Desetak dana prije incidenta u Petrovcu, “Varvari” su imali i incident i Radanovićima, na meču Budućnosti sa Grbljem, kada su navijači podgoričkog kluba kamenicama gađali publiku i policiju…

Dva kola prije kraja prvenstva, Budućnost ima šest bodova više od Rudara, i treba joj još samo bod za titulu.

Bonus video: