Napulj slavi: "Azuri" osvojili Kup Italije

Do devetog trofeja pobjednika Kupa (posljednji je osvojen 1987. godine), azure” su vodili Edinson Kavani koji je pogodio iz penala u 63. i Marek Hamšik pogotkom u 83. minutu...
4 komentar(a)
Kavani, Foto: REUTERS
Kavani, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.05.2012. 21:34h

Napoli je dočekao, Juventus je morao da se suoči sa neuspjehom - Napolitanci su u finalu Kupa Italije na rimskom "Olimpiku" savladali novog šampiona sa 2:0 i osvojili prvi pehar još od 1990. godine i čuvene generacije Dijega Maradone koja je donijela Skudeto.

Do četvrtog trofeja pobjednika Kupa (posljednji je osvojen 1987. godine), azure” su vodili Edinson Kavani koji je pogodio iz penala u 63. i Marek Hamšik pogotkom u 83. minutu.

Napoli se ujedno pobrinuo i da Juveova dominacija na Apeninima ove sezone ne bude potpuna, jer mu je nanio jedini poraz.

"Stara dama", naime, nije izgubila nijedan od 38 mečeva u Seriji A, a u Kupu je do večeras imala tri trijumfa i remi protiv Milana u revanšu polufinala...

Trener Juventusa Antonio Konte je vjerovatno i platio što je mnogo kombinovao, pa je finale počeo bez Mirka Vučinića (ušao 22 minuta prije kraja), Simonea Pepea, dok su povrijeđeni bili Đanluiđi Bufon, Đorđo Kjelini...

Posljednji meč u dresu torinskog velikana odigrao je Alesandro del Pjero, ali se nije proslavio. Upravo je njega zamijenio crnogorski kapiten.

Juve je tako ostao na ukupno devet trofeja u Kupu, koliko ima i Roma, i to su dvije vodeće ekipe u ovom takmičenju.

Torino je, inače, danas obezbijedio povratak u Seriju A, kao i Peskara koja je sa Zdenjekom Zemanom na klupi oborila rekord po broju datih golova u Seriji B - "delfini" su postigli ukupno 89 pogodaka.

Bonus video: