Blažić: Belgijanci su jaki, dobro ih znam

"Svi znamo kakav kvalitet ima belgijska reprezentacija, to je sigurno motiv više za nas", rekao je Srđan Blažić.
126 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Blažić, Foto: Vesko Belojević
Srđan Blažić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2012. 21:31h

Fudbalska reprezentacija nastavlja uigravanje pred početak trećeg kvalifikacionog ciklusa, a predstojeći okršaj sa Belgijom u Briselu (25. maja) pokazaće da li su “sokoli” na pravom putu...U prvom ovogodišnjem okršaju naša selekcija slavila je sa 2:1 protiv Islanda krajem februara pod Goricom.

A prvi trening pred meč sa “crvenim đavolima” propustilo je čak osam fudbalera. Selektor Branko Brnović danas nije mogao da računa na golmana Božovića, kapitena Vučinića, potom Jovetića, Bašu, Zverotića, Kašćelana, Pekovića, te debitanta Volkova, dok Vukčević nije trenirao zbog povrede. Oporavljeni golman Budućnosti Miloš Dragojević trenirao je sa reprezentacijom u odsustvu Božovića.

Očekuje se, međutim, da će “sokoli” već sjutra početi da se kompletiraju... "Utakmica protiv Belgije poslužiće nam da testiramo svoje mogućnosti pred novi ciklus kvalifikacija. Atmosfera u ekipi je veoma dobra. Rival je veoma jak - imaju kvalitetne igrače koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima. Biće to prava provjera za nas. Nadam se da ćemo se kroz ovu utakmicu još bolje uigrati pred start kvalifikacija", rekao je Stefan Savić, koji je nedavno proslavio titulu sa Mančester sitijem.Belgijanci su veoma dobro poznati golmanu Srđanu Blažiću, koji je prošle sezone branio boje Standarda iz Liježa."Ovo je veoma važna utakmica za nas, želja nam je da napravimo dobar uvod u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Belgija je kvalitetna, većinu igrača znam veoma dobro a sa nekima sam i igrao zajedno. Radi se o veoma mladom timu i sigurno da nam neće biti nimalo lako.

Trudićemo se da odigramo što bolju utakmicu kako bismo u dobroj atmosferi dočekali kvalifikacije. Svi znamo kakav kvalitet ima belgijska reprezentacija, to je sigurno motiv više za nas", rekao je Blažić.

On smatra da igračima nije potreban dodatni motiv kada igraju za reprezentaciju...

"Trudićemo se da igramo našu igru, da ispravimo neke greške iz prethodnih utakmica. Utakmice u dresu reprezentacije svima nam mnogo znače. To je nešto posebno, tako da ćemo pružiti maksimum i protiv Belgije", rekao je Blažić, koji se uspješno oporavio nakon neugodne povrede koljena.

"Sada normalno treniram, mislim da neće biti nikakvih problema, jer sam dovoljno iskusan i mogu da odgovorim potrebama reprezentacije", zaključio je golman ”sokola”.

Naredni trening je sjutra u 10 časova, takođe na kampu FSCG na Starom aerodromu, dok je brifing sa predstavnicima medija zakazan za 11.30 časova.

Bonus video: