Tumbaković: Saša Ilić ostaje

“Mogu već sad iskreno da vam kažem da Saša i Radiša Ilić sigurno ostaju u Partizanu, a sa Rnićem i Dijarom ćemo da razgovaramo“, kaže novi operativac "crno-bijelih"
62 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2012. 14:31h

Ljubiša Tumbaković je u petak postavljen na mjesto sportskog direktira Partizana, a istog dana promovisan je i novi trener “crno-bijelih“ Vladimir Vermezović.

Pored kapitena Saše Ilića na kraju sezone ugovor ističe još trojici fudbalera Radiši Iliću, Nemanji Rniću i Laminu Dijari.

“Mogu već sad iskreno da vam kažem da Saša i Radiša Ilić sigurno ostaju u Partizanu, a sa Rnićem i Dijarom ćemo da razgovaramo“, kaže Tumbaković, a prenosi B92.

Tumbaković kaže da se posao trenera i sportskog direktira dosta razlikuje, ali ističe da ni jednog trenutka nije razmišljao o tome da ponovo preuzme prvi tim.

“Ne bih sigurno! U Srbiji sam završio sa trenerskim poslom. Tako sada razmišljam i ništa ne može da promijeni to razmišljanje. Toliko toga sam u Partizanu dao kao trener da više sebe nikada ne bih mogao da vidim na klupi, a nikada ne bih mogao da radim ni na jednom drugom mjestu“.

Tumbaković dodaje i da će mu prvi zadatak kao sportskog direktira biti da sa trenerom Vermezovićem napravi plan za budućnost i izdefiniše igrački kadar.

“Prvi potez je da izdefinišemo igrački kadar i, naravno u razgovoru sa trenerom Vladimirom Vermezovićem, koncipiramo plan za budućnost. Suština tog plana je da Partizan bude prepoznatljiv u sistemu i stilu igre! Onda ćemo se okrenuti igračkom kadru. Postoji dio igrača koji ispunjava zahtjeve Partizana i, razumije se, postoji određeni broj koji ih ne ispunjava, zato ćemo posegnuti za “dopunskom selekcijom”. Taj novi odabir mora da obezbijedi kontinuitet uspjeha u domaćim okvirima, kao i pomak u Evropi. Partizan je klub koji ne smije da se zadovoljava plasmanom u Ligu Evrope na svake tri godine, već mora da se teži Ligi šampiona svake godine“, zaključio je Tumbaković.

Bonus video: