Viljaš-Boaš preuzima Liverpul?

Osim Portugalca u konkurenciji za novom menadžera su Didije Dešan (Marsej), Frank De Bur (Ajaks), Bert Van Marvajk (selektor Holandije)
2 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2012. 13:42h

Džon Henri i Tom Verner, ljudi koji se nalaze na čelu Liverpula, nalaze se se meti navijača Liverpula zbog smjejivanja Kenija Dalgliša, nakon razočaravajuće sezone u kojoj je osvojen samo Liga kup.

Zbog toga oni žele što prije da pronađu novog trener, a po mogućnosti da to bude neko “jako” ime.

Oni su napravili listu od 10 kandidata među kojima se nalaze Pep Gvardiola, dosadašnji trener Barselone, potom Didije Dešan (Marsej), Frank De Bur (Ajaks), Bert Van Marvajk (selektor Holandije) i Andre Viljaš-Boaš, koji je od marta bez posla nakon što je dobio otkaz u Čelziju.

Prva želja Henrija i Vernera je bila da pokušaju da ubijede Gvardiolu da dođe na “Enfild roud”, a glavnu ulogu trebalo je da odigra Lusi Suarez, čiji je menadžer istovremeno i zastupnik trofejnog trenera Katalonaca.

Međutim, Gvardiola je odbio ponudu, jer želi da se odmori naredne sezone.

Sada u prvi plan izbio Viljaš-Boaš i on je najbliži promociji u nasljednika Dalgliša.

Portugalac se već sastao sa ljudima iz Liverpula i blizu je odluke da prihvati ponudu. On želi da u “redsima” dokaže engelskoj javnosti da su loši rezultati sa Čelzijem bili slučajnost, a ne odraz njegovog fudbalskog znanja.

Tridesetčetvorogodišnji Portugalac je i u mislima Rome za mjesto novog trenera nakon odlaska Luisa Enrikea i informacije da Katanije nije spremna da pusti Vićenca Montelu u Rim.

Međutim, teško je očekivati da će Viljaš-Boaš odbiti ponudu Liverpula, na čijem “radaru” je bio i kada je smijenjen Roj Hodžson.

Tada je šansu dobio Dalgliš, a čelnici kluba sada žele da isprave tu “grešku”.

Bonus video: