Vudkok: Van Persi treba da ostane

"Kada govorim o igračima kao što su Van Persi, njima novac ne može biti ključni faktor. On je finansijski već siguran, tako da ne vjerujem da je presudno hoće li zaraditi miliona ili dva funti više", objasnio Vudkok
0 komentar(a)
Robin van Persi, Foto: REUTERS
Robin van Persi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.05.2012. 11:30h

Robin Van Persi bi trebalo da prati svoje srce i potpiše novi ugovor sa Arsenalom.

To je mišljenje bivšeg napadača kluba sa “Emirata” Tonija Vudkoka.

On insistira da Holanđanin treba da ostane u Londonu uprkos interesovanju Mančester junajteda, Mančester sitija i Juventusa.

“Tobdžije” su Van Persiju ponudile 130.000 funti nedeljno (162.000 eura), ali 28-godišnji napadač traži garancije od čelnika kluba da će formirati tim koji će se upustiti u trku za prvaka Engeske i koji će igrati značajnu ulogu u Ligi šampiona.

"Robin je rekao da će uvijek da voli Arsena, a to znači nešto. Kada govorim o igračima kao što su Van Persi, njima novac ne može biti ključni faktor. On je finansijski već siguran, tako da ne vjerujem da je presudno hoće li zaraditi miliona ili dva funti više. Treba da sluša svoje srce, a ono mu sigurno kaže da treba da ostane u Arsenalu”, istakao je Vudkok.

Pregovori između Van Persija, Arsena Vengera i Ivana Gazidisa, direktora Arsenala, okončani su u srijedu veče bez uspjeha.

Holanđanin nije zadovoljan onim što mu je predočeno, pa se priključio selekciji Holandije na pripremama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Vudkok je za Arsenal igrao od 1982. do 1986. godine i na 131 meču dao je 56 golova.

Karijeru je počeo u Notingem Forestu, a potom je igrao još za Linkol siti, Donkaster, Keln i Fortunu Keln.

Za selekciju Engleske odigrao je 42 susreta (16 golova), a penzionisao se 1990. godine.

Bonus video: