Lovren uoči finala LŠ: Za ovo se igra

Liverpul je do sada pet puta osvajao titulu prvaka Evrope i u tome nijedan engleski klub nije uspješniji od redsa
95 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Lovren, Foto: Reuters
Dejan Lovren, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2018. 08:20h

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren u intervjuu za Goal.com prisjetio se svog prvog pojavljivanja u Liverpulovom trening centru 2014. godine.

Kazao je da je zastao na trenutak zamišljajući sebe kako osvaja trofej.

Priliku da osovji prvi veliki trofej u dresu Liverpula, Lovren ima sjutra, kada će njegov tim igrati u finalu Lige šampiona sa madridskim Realom. Susret u Kijevu počinje u 20:45 časova.

"To je nešto što ne možeš izbjeći kao igrač Liverpula, pehar Lige šampiona, moraš da misliš o njemu. Pogledajte zidove u Melvudu ili na Enfildu, ili poznate slike kroz godine, uvijek je taj pehar tu. On je jednostavno dio kluba", rekao je Lovren

Liverpul je do sada pet puta osvajao titulu prvaka Evrope i u tome nijedan engleski klub nije uspješniji od redsa.

Lovren je govorio i o samom takmičenju. Veličinu ovog takmičenja vidio je, kaže, 2002. godine kada su u finalu igrali Real i Leverkuzen

"Mislim da sam prvi put shvatio veličinu takmičenja kad je Real igrao s Leverkuzenom 2002. "To je bio trenutak kad sam zaključio 'Ovo je stvarno bitno!' Zidan je tada postigao nevjerovatan pogodak. Od tog trenutka želim taj pehar", rekao je hrvatski internacionalac.

Posljednji trofej u Ligi šampiona Liverpul je osovjio u epskom finalu 2005. Na današnji dan, tim Rafe Benteza je savladao Anćelotijev Milan, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

"Bio sam u Hrvatskoj dok sam gledao tu utakmicu. Imao sam 15 godina i sve je još bilo novo za men. Sjećam se kako su nakon utakmice svi pričali o njoj mjesecima, gdje god sam pošao samo sam slušao - kako je Liverpul to uspio, što se tamo zapravo dogodilo!? "Prirodno je da takve stvari ostanu u glavi jako dugo. Igrač uvijek želi biti dio takvih utakmica, na najvećoj pozornici. Za to se i igra", rekao je Lovren.

Bonus video: