Klopov osmjeh pred utakmicu života: Hajde da uživamo, ovo je samo fudbal

"Većina igrača će biti nervozna i to je normalno. Ovo je, ipak, samo fudbalska utakmica, sigurno velika, ali hajde da uživamo u njoj", rekao je Klop na konferenciji za novinare u Kijevu
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2018. 15:55h

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da je taj klub predodređen za velike stvari i da ekipu Reala u finalu Lige šampiona treba da dovede na svoj nivo.

"Liverpulu je u DNK da osvaja velike stvari. Ovdje smo zato što smo Liverpul. Ne možemo da se borimo sa Real Madridom na njihovom nivou, ali taktika u fudbalu postoji da biste doveli protivnika na vaš nivo", kazao je Klop.

Njemački trener pokušao je da smiri tenzije, koje donosi najvažnija utakmica u sezoni.

"Većina igrača će biti nervozna i to je normalno. Ovo je, ipak, samo fudbalska utakmica, sigurno velika, ali hajde da uživamo u njoj", rekao je Klop na konferenciji za novinare u Kijevu.

"Imamo samo dogovor da sam ja odgovoran u slučaju poraza, tako da nemaju šta da izgube".

Liverpul je nastup u Ligi šampiona počeo još u plej-ofu, a nakon grupne faze do finala došao preko Porta, Mančester sitija i Rome.

"Prije devet mjeseci smo bili samo dobar tim. Možda je nekoliko nas sanjalo da ćemo igrati finale, a vremenom smo stvorili poseban duh i to je naša najveća snaga, sigurno", kazao je Klop.

On će igrati drugo finale Lige šampiona u karijeri, izgubio je prvo, od Bajerna, na kada je bio trener Borusije Dortmund.

"Finale Lige šampiona je veoma velika stvar. Kao trener morao sam mnogo toga da pripremim, uglavnom na treningu, ali u isto vrijeme da budem hladan i opušten. Prilično sam siguran da sam bio mnogo uzbuđeniji pred prošlo finale u kome sam učestvovao. To je bila šansa jednom u životu, tako smo se tada osjećali. Igrali smo fantastično protiv veoma jake ekipe. Poslije te utakmice sam želio novu priliku i ovi momci sada su mi je pružili", rekao je Klop.

Finale Lige šampiona počeće u subotu u 20.45 na Olimpijskom stadionu u Kijevu

Galerija

Bonus video: