Anketa Kikera: Bajern favorit

Ugledni njemački list „Kiker” napravio je anketu među nekoliko bivših osvajača Lige šampiona. Većina od njih dala je prednost nominalnom domaćinu - Bajernu.
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta/AP
Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2012. 13:37h

Ugledni njemački list „Kiker” napravio je anketu među nekoliko bivših osvajača Lige šampiona. Većina od njih dala je prednost nominalnom domaćinu - Bajernu.

"Biće 3:1 za Bajern. Njemci igraju kod kuće i iskoristiće svoju napadačku snagu”, rekao je Didije Dešam, osvajač Lige šampiona s Marsejom 1993.

“Biće 1:0 za Bajern. Otkad smo 2002. izgubili finale Kupa Uefa u Roterdamu od Fejenorda, znam da prednost domaćeg terena ne smije da se potcjenjuje”, istakao je Lars Riken, prvak Evrope s Borusijom Dortmund 1997. godine.

“Biće 2:1 za Bajern. Jednostavno, ne može da mu pobjegne ovaj trofej”, riječi su Boda Ilgnera, koji je bio najbolji na Starom kontinentu sa Realom 1998.

“Dobiće Čelzi, 2:1. Bajern će pasti kao što je pao i protiv nas 1999. Osjećam da će Drogba imati veliku noć - smatra Geri Nevil, osvajač Lige šampiona s Mančester junajtedom 1999. godine - Biće 3:1. Naravno, za Bajern. Ove je sezone u Ligi šampiona Bajern je pružao sjajne igre. Ima veliku snagu u ofanzivnom dijelu igre”,, riječi su Otmara Hitcfelda, koji je predvodio do trona i Borusiju 1997. i Bajern 2001. godine.

“Biće 1:0 za Čelzi. Igrači Čelzija su iskusni i hladnokrvni u finalima, što su pokazali i u nedavnom finalu FA Kupa protiv Liverpula”, rekao je Deko, dvostruki prvak s Portom 2004. i Barselonom 2006. godine.

“Biće 5:4 za Bajern, ali nakon penala. Kada se završe produžeci prednost će biti na strani Bajerna, koji je već pobijedio Real na penale”, prognoza je Ditmara Hamana, šampiona s Liverpulom 2005. godine.

“Dobiće Čelzi 1:0, jer ima sjajnu defanzivnu igru. Biće to finale s malo šansi, a mogao bi da odluči jedan od mojih prijatelja, Fernando Tores ili Huan Mata”, nadovezao se David Vilja, strijelac fenomenalnog gola u prošlogodišnjoj pobjedi Barselone nad Mančester junajtedom (3:1).

Bonus video: