Počinje ludnica u Minhenu: Iz Engleske stiglo 40 hiljada navijača

U regularnoj prodaji za ulaznicu je bilo potrebno izdvojiti od 70 do 379 eura, a neki od "tapkaroša" su tražili i par hiljada evra za kartu
4 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2012. 12:16h

Finalna utakmica Lige šampiona između Bajerna i Čelsija igra se od 20 časova i 45 minuta na Alijanc areni.

Prema nekim najavama iz Engleske, u Minhenu se očekuje dolazak 40.000 navijača Čelsija.

Jedan dio navijača je već stigao u Njemačku i uživa u čarima bavarskoh piva dok je dosta njih na meč krenulo bez karte da bi podržali izabranike Roberta di Matea u najvažnijoj utakmici u istoriji kluba.

U regularnoj prodaji za ulaznicu je bilo potrebno izdvojiti od 70 do 379 eura, a neki od "tapkaroša" su tražili i par hiljada eura za kartu.

Navijači koji ne uđu na stadion utakmicu će moći da posmatraju na nekoliko video-bimova raspoređenih na više različitih punktova u gradu.

Navijači londonskog kluba prepoznatljivi su i po velikom broju engleskih zastava na kojima su ispisana imena gradova iz kojih dolaze.

Ovakve zastave su postale dekor u velikom broju kafića i restorana u centru Minhena

Kao i uvijek, u pripravnosti će biti i lokalna policija, pogotovo ako se ima u vidu "reputacija" koju imaju navijači engleskih klubova.

Bajern već u svojim vitrinama ima četiri naslova prvaka Lige šampiona, dok će omiljena igračka multimilijardera Romana Abramoviča pokušati po prvi put u istoriji da donese trofej u muzej "Stamford bridža".

Obije ekipe poprilično su oslabljene zbog kartona. Za domaćina u postavi neće biti Holgera Badštubera, Davida Alabe i Luisa Gustava, dok u ekipi italijanskog menadžera najvažniji meč sezone propuštaju Džon Teri, Branislav Ivanović, Ramireš i Raul Meireleš.

Kada je riječ o tradiciji u finalima, ona je u potpunosti na strani Engleza.

U šest duela samo je Bajern 1975. godine uspio da savlada Lids junajted 2:0.

Poslije toga Liverpul je bio bolji od Borusije iz Menhengladbaha 1977. godine (3:1), Notingem je preko Hamburger SV 1980. godine došao do trofeja (1:0), Aston Vila je dvije godine kasnije pobijedila Bajern 1:0, da bi posljednji duel bio onaj legendarni 1999. godine kada je Mančester junajted u posljednjim sekundama preokrenuo protiv Bavaraca i pobijedio 2:1.

Galerija

Bonus video: