Rudar dočekuje Lovćen: Uvertira pred mečeve sezone

"Neće biti lako, kao što nikada nije sa neugodnim Cetinjanima"kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.
4 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.05.2012. 11:05h

Poklon Zete od prošle subote, sada treba valorizovati. Prvo danas protiv Lovćena, a onda i ostalih rivala do kraja prvenstva. U Rudaru, međutim, kako su i navikli kada je o protivnicima riječ, ne razmišljaju previše daleko. Cetinjani su u mislima, a tek onda na red dolaze Čelik u Kupu, pa Budućnost u derbiju, pa Bokelj pod Golubinjom.

Pljevljaci su apsolutni favoriti, tu dileme nema. Ali niko ne zaboravlja da su to bili i prošlog avgusta na premijeri, pa je Lovćen u prijestonicu odnio bod. Zato se ovog puta ništa neće prepustiti slučaju. Sve snage su mobilisane kako bi se upisala nova trojka i time dodatno učvrstilo samopouzdanje uoči dvije najvažnije utakmice u sezoni.

"Vratili smo se u igru za titulu prvaka, čvrsto vjerujem da ćemo u njoj ostati do samog kraja. Takva namjera podrazumijeva sve pobjede, ali nijedna neće doći sama po sebi, pa ni protiv „papirnatih“ autsajdera, kakvi na prvi pogled mogu da izgledaju Lovćen i Bokelj. Dakle, ozbiljnost i opreznost su maksimalni i svaka kalkulacija će izostati, tim prije što je ekipa sa Obilića poljane ranije često pronalazila način kako da iznenadi na našem stadionu".

"Sada posebno mogu biti opasni u situaciji kada su im bodovi potrebni za opstanak. Međutim, Rudar je kvalitetnija ekipa i svakako bliža trijumfu i danas će učiniti sve da ga ostvari. Uostalom, zna se šta nam to donosi. Da u međusobnom duelu sa Podgoričanima riješimo ko je bolji. Ali, o tom potom, na redu je Lovćen a ne Budućnost. Ponavljam, neće biti lako, kao što nikada nije sa neugodnim Cetinjanima"kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

Iako nakon utakmice sa Lovćenom slijedi finale Kupa, pa već pomenuti derbi prvenstva, stručni štab neće eksperimentisati. Na teren će najbolja postava, izuzev „požutjelog” Ivanovića, što je još jedan dokaz da opuštanja nema. Finiš je sezone, sve što se radilo proteklih mjeseci staje u predstojećih 270 ili 360 minuta.

Lovćen stiže u Pljevlja sa serijom od tri pobjede. Nastavak niza bi izabranicima Radovana Kavaje značio puno, ali je današnji meč puno teži od prethodnih. Naravno, zbog snage rivala.

"Gostujemo ekipi koja po meni igra najljepši fudbal u državi. Pored toga što imaju realne šanse da postanu prvaci, igraju i finale Kupa. Njima je pobjeda neophodna ukoliko žele da zadrže šanse za titulu. Ipak, i nama gori pod nogama, pa bi svaki rezultat osim poraza u Pljevljima bio prihvatljiv. Idemo da se nadigravamo i da pokušamo da nastavimo seriju dobrih rezultata", kaže Nikola Sekulić, vezista Lovćena, koji je bio član Rudara..

Konačno se nakon suspenzije od mjesec, na klupu vraća i trener Kavaja, ali u timu i dalje neće biti Petrovića i Lakića.

Rudar – Lovćen

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Željko Pavićević (Podgorica). Početak u 17.30 časova.

Rudar (4-3- 2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Radusinović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović - I. Jovanović, Igumanović - Nerić.

Lovćen (4-2-3-1): Perović -Mirković, Martinović, N.Vujović, Ćetković - Bondžić, Sekulić - Radović, Bogdanović, Đurišić - Perutović.

Bonus video: