Radonjić: Mi ne kalkulišemo

"Treba nam pobjeda u Budvi, kao što nam treba pobjeda protiv Rudara, kao što nam treba pobjeda protiv Lovćena u posljednjem kolu. Eto, to je naša računica", jasan je Radonjić.
66 pregleda 6 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2012. 09:49h

Budućnost ide u Budvu sa namjerom da obezbijedi što bolje pozicije pred derbi sa Rudarom naredne subote. U kontekstu utakmice koja će vjerovatno odlučiti titulu, Podgoričanima danas protiv Mogrena odgovara i čak neriješen rezultat - samo da ne izgube.

Ipak, lider neće igrati na remi, kategoričan je napadač Srđan Radonjić.

"Mi ne kalkulišemo, ne gledamo drugoga, već samo nas. Treba nam pobjeda u Budvi, kao što nam treba pobjeda protiv Rudara, kao što nam treba pobjeda protiv Lovćena u posljednjem kolu. Eto, to je naša računica", jasan je Radonjić.

Napadač podgoričkog tima ubijeđen je da njega i njegove saigrače u Budvi čeka motivisan protivnik.

"Mogren će biti motivisan, nama se niko ne pomjera, iako kruže takve priče. Prava istina je stigla protiv Zete prošle subote. Na te glasine se ne osvrćemo, usresređeni smo na igru, razmišljamo kako da pobijedimo. Biće teško, i zbog teškog protivnika, i zbog toga što nećemo imati podršku publike", ističe Radonjić.

Tri kola prije kraja Budućnosti ima sve u svojim rukama, iako je remi sa Zetom, te prilazak Rudara na tri boda, malo usporio put ka tituli.

"Tri boda tri kola prije kraja su velika prednost. Pa neka se u Rudaru bave kalkulacijama, njima će trebati da dođu u Podgoricu i pobijede, kako sada stvari stoje. Možda je i najpravednije što se zadesilo da se titula riješi u derbiju. Da ne bude poslije priča ko je zaslužio, a ko nije", smatra Radonjić.

Remi sa Zetom, te prekid nevjerovatne serije od deset pobjeda, nije uticao na samopuzdanje podgoričkog tima.

"Izgleda da je jednom morala da dođe takva utakmica, kada lopta jednostavno neće u gol. Igrali smo dobro, imali puno šansi, ali nas nije išlo. Nekada se desi da sve ulazi u mrežu, a nekad neće ništa. Najvažnije je da nismo izgubili samopouzdanje, radimo dobro, vjerujemo kao što smo vjerovali i do sada i spremni smo da ovu priču privedemo kraju", zaključuje Radonjić.

Mogren bez Bakića i Đorđevića

Budvani će se silom prilika suprotstaviti lideru u izmijenjenom sastavu, bez uzdanica - omladinskih reprezentativaca Marka Bakića i Luke Đorđevića, koji je danas trebalo da igra posljednji meč za Mogren (od ljeta je član ruskog šampiona Zenita).

Uz pomenuti tandem, faliće i Dejan Milošević, koji je takođe u proteklih pet dana odradio mini-pripreme sa selekcijom koju predvodi Aleksandar Miljenović.

"Iz kluba je zatraženo da se Đorđević, Bakić i Milošević puste kako bi pred meč protiv Budućnosti odradili jedan, posljednji trening sa nama. Nije nam, međutim, udovoljeno i zbog toga neće biti u sastavu, jer nisam mogao da ih uvrstim u tim bez ijednog treninga sa Mogrenom", rekao je Milačić, kome to nije jedini problem jer zbog kartona ne može da računa na golmana Šćekića i vezistu Mirkovića. Budvanima, međutim, neće faliti motiva...

"Bez obzira na poziciju na tabeli, mečevi između Mogrena i Budućnosti su derbiji crnogorskog fudbala. A derbi uvijek nosi neku neizvjesnost. Oni koji će dobiti šansu nisu debitanti - igraće Pržica, te dvojica koji neće nastupiti na svojim pozicijama (Redžović i Krstić). Sigurno da imaju motiv da pokažu da mogu da računam na njih", zaključio je Milačić.

Mogren - Budućnost

Budva - Stadion “Lugovi”. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 17.30 časova.

Mogren (4-2-3-1): Butorović - Ivanović, Radišić, Kapisoda, Redžović - Krstić, Tatar - Ćulafić, Pržica, M.Zec - Vujović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - Flavio, N.Vukčević, Bošković, Kojašević - Radonjić, Adrović.

Bonus video: