Zastoj u pregovorima Van Persija i Arsenala

Holanđanin se priključio reprezentaciji, nastavak razgovora nakon završetka Evropskog prvenstva
0 komentar(a)
Van Persi, Foto: Reuters
Van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2012. 17:43h

Robin Van Persi, strijelac 37 golova na 47 utakmica ove sezone, kapiten i najbolji igrač Arsenala, pridružio se jutros selekciji Holandije u okviru priprema za Evropsko prvenstvo, manje od 24 sata nakon sastanka sa menadžerom tima sa “Emirata” Arsenom Vengerom i izvršnim direktorom Ivan Gazidis, na kojoj se raspravljalo o njegovoj budućnost.

Holanđaninu je ostalo još samo 12 mjeseci ugovor sa Arsenalom, a uprava tima iz Londona se plaši da se ne desi situacija od prošle godine, kada je Samir Nasri odbijao da produži ugovor i na kraju prešao u Mančester siti.

Arsenal traži da Van Persi u najkraćem roku donese odluku o tome da li će potpisati novi ugovor. K

Kako prenose engleski mediji, niko od aktera nije davao izjave za medije, ali je, prema nezvaničnim informacijama, Van Persi je nezadovoljan napustio sastanak, jer je došlo do zastoja u razgovorima..

On sada želi da se maksimalno fokusira na Evropsko prvenstvo, a čelnici Arsenala će na kraju tog takmičenja još jednom sjesti za isti sto sa najboljim igračem Premijer lige i pokušati da ga ubijede da ostane.

Van Persi će, vjerovatno, ostati na “Emiratima” i sljedeće sezonu, što bi, u slučaju da ne produži ugovor, dovelo do toga da ode kao slobodan igrač.

Za njegove usluge interesuju se Mančester siti, Barselona, Real, Juventus.

"Građani" su za sada ponudili najbolje uslove, ali će na odgovor morati još da pričekaju.

Bonus video: