Miljenović odredio sastav za turnir elitne runde kvalifikacija

"Sami plasman u elitnu rundu je veliki uspjeh i nadam se da će ova generacija potvrditi veliki potencijal i da ćemo uspjeti da zabilježimo neki pozitivan rezultat”, rekao je Miljenović.
59 pregleda 0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.05.2012. 15:25h

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača koji će predstavljati Crnu Goru na turniru elitne runde kvalifikacija za U-19 Evropsko prvenstvo, koji se od 25. do 30. maja igra u Engleskoj.

Nakon pet dana priprema, Miljenović je odredio 18 igrača, a zbog povrede će izostati napadač Vojvodine Šaleta Kordić.

Takmičenje na turniru elitne runde naša selekcija počinje 25. maja duelom sa selekcijom Švajcarske, dva dana rival je Engleska, dok će 30. maja za protivnika imati reprezentaciju Slovenije.

“Ova generacija je sve dosadašnje testove, a to su kvalifikacioni turnir i prijateljske utakmice, odradila uspješno pa će turnir u Engleskoj biti svojevrstan diplomski rad za ove momke. Sami plasman u elitnu rundu je veliki uspjeh i nadam se da će ova generacija potvrditi veliki potencijal i da ćemo uspjeti da zabilježimo neki pozitivan rezultat. U svakom slučaju, moram im odati veliko priznanje za sve što su uradili do sada”, rekao je Miljenović.

Miljenović ističe da su protivnici na turniru izuzetno jake selekcije.

“Što se tiče protivnika, pratili smo njihove rezultate i radi se o zaista kvalitetnim selekcijama. Ako izdvajamo favorita na turniru, to je svakako selekcija Engleske koja je sastavljena od igrača koji su se već oprobali u Premijer ligi. Švajcarci takođe imaju dobru generaciju, koja je u generalnoj probi za turnir elitne runde savladala domaćina Evropskog prvenstva, selekciju Estonije rezultatom 4:0, dok su Slovenci u posljednja dva prijateljska susreta savladali Austriju kod kuće rezultatom 5:1 i Grčku u gostima rezultatom 4:2. Izostanak Šalete Kodrića je hendikep za nas, pogotvo za meč sa Engleskom u kojem bi njegovi kvalilteti u potpunosti došli do izražaja”, dodao je selektor omladinske reprezentacije.

Naši omladinci za Englesku putuju 23. maja 2012. godine.

Spisak

1. PETKOVIĆ Danijel (Bokelj) golman

2. DELIBAŠIĆ Nikola (Čelik) golman

3. TATAR Boris (Budućnost) odbrana

4. MILOŠEVIĆ Dejan (Mogren) odbrana

5. KOPITOVIĆ Boris (Budućnost) odbrana

6. VUJAČIĆ Igor (Zeta) odbrana

7. MITROVIĆ Filip (Mladost) odbrana

8. MUSTUR Mirko (OFK Beograd, Srbija) odbrana

9. HOČKO Deni (Lovćen) vezni red

10. VUKČEVIĆ Marko (Budućnost) vezni red

11. BAKIĆ Marko (Mogren) vezni red

12. KALEZIĆ Miloš (Budućnost) vezni red

13. JANKOVIĆ Marko (Partizan, Srbija) vezni red

14. PEPIĆ Hasan (Karlsrue, Njemačka) vezni red

15. KALUĐEROVIĆ Andrija (Rudar) vezni red

16. ĐORĐEVIĆ Luka (Mogren) napad

17. ZARUBICA Dejan (Crvena zvezda, Srbija) napad

18. BOLJEVIĆ Aleksandar (Zeta) napad

Bonus video: