Predsjednik Katanije: Montela bježi, a vjetar se ne može zadržati

„Naš trener želi da pobjegne...Vjetar se ne može zaustaviti“, kazao je Pulvirenti, jasno stavljajući do znanja da je svjestan da ne može da zadrži Montelu
0 komentar(a)
Montela, Foto: Reuters
Montela, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2012. 12:46h

Po svemu sudeći pala je odluka ko će biti novi trener Rome – Vinćenco Montela je sinoć, na tradicionalnoj večeri na kraju sezone, pozdravio igrače i stručni štab, i danas popodne, kako javljaju italijanski mediji, ide za Rim, kako bi preuzeo klubu „vučice“, koja je ostala upražnjena nakon ostavke Luisa Enrikea.

Iako nije govorio u novom treneru, predsjednik Katanije Nino Pulvirenti je ironično, uz osmjeh, poručio navijačima Katanije, koji su čekali ispred restorana.

„Naš trener želi da pobjegne...Vjetar se ne može zaustaviti“, kazao je Pulvirenti, jasno stavljajući do znanja da je svjestan da ne može da zadrži Montelu, iako ima još godinu dana ugovora sa Katanijom.

U Kataniji, dakle, moraju da traže novog trenera, a pominje se Delio Rosi, koji je do nedavno vodio Fiorentinu, u kojoj je dobio otkaz nakon incidenta sa Ademom Ljajićem.

„Nisam razmišljao o nijednom treneru, ali nema dileme da Delio Rosi može da bude trener bilo gdje. Riječ je o ozbiljnoj osobi, kazao je Pulvirenti i dodao:

„Lično sam zadovoljan radom Montele, i sve ono što se iskonstriisalo oko njega je samo mašta. Pravimo pretpostavke oko ničega. Što se mene tiče, Katanija ima trenera za iduću sezonu“, dodao je predsjednik Katanije, jasno stavljajući do znanja da je za njega odlazak Montene u Romu još uvijek samo spekulacija.

Montela je prošle sezone nekoliko mjeseci bio trener Rome, nakon odlaska Klaudija Ranijerija, ali su novi vlasnici kluba za novog trenera doveli Luisa Enrikea.

Montela je na klupi Katanije imao odličnu sezonu, izborivši ne samo rani opstanak, već je na kraju Katanija završila u sredini tabele.

Bonus video: