Đurišić: Na dobrom smo putu

"Treba da osvojimo još tri, možda i četiri boda da bismo izbjegli baraž", ističe vezista Lovćena Milan Đurišić, koji je odličnu formu potvrdio i na posljednjem meču sa Tuzanima.
50 pregleda 0 komentar(a)
Mickinjo, Foto: NK Rijeka
Mickinjo, Foto: NK Rijeka
Ažurirano: 18.05.2012. 09:26h

Lovćen je uspješnu mini-seriju zaokružio trijumfom protiv Dečića (3:1) pred svojim navijačima, a treća uzastopna pobjeda “preselila” je cetinjsku ekipu u sredinu tabele.

Tri kola prije kraja najstariji crnogorski klub ima tri boda više od Berana i Dečića, timova koji su trenutno u zoni baraža...

"U posljednjih nekoliko kola pokazali smo da posjedujemo kvalitet. Mi smo zapravo to pokazivali i ranije, ali nismo imali sreće na pojedinim mečevima, kao protiv Zete, Bokelja...No, u svim utakmicama smo potvrdili da igramo dopadljiv fudbal. I meč protiv Dečića je bio lijep za gledanje iako su svi možda očekivali suprotno. Zasluženo smo slavili, osvojili tri važna boda, možda i presudna u borbi za opstanak", ističe vezista Milan Đurišić, koji je odličnu formu potvrdio i na posljednjem meču sa Tuzanima.

Cetinjani su napravili značajan pomak u namjeri da sačuvaju prvoligaški status, ali ništa nije riješeno. Ekipu iz prijestonice čeka paklen raspored u finišu - gostovanja Rudaru i Budućnosti, a u međuvremenu okršaj sa Grbljem na “Obilića poljani”.

"Treba da osvojimo još tri, možda i četiri boda da bismo izbjegli baraž. Nije lako, čeka nas težak posao jer gostujemo ekipama koje se bore za titulu. Mi smo, ipak, u boljoj poziciji nego timovi koji su ispod nas na tabeli. Optimista sam", dodao je Đurišić.

Lovćen će naredne godine proslaviti veliki jubilej - stogodišnjicu postojanja. Đurišić, međutim, napominje da njemu i saigračima nije potreban dodatni motiv.

"Sigurno da je svima u Lovćenu stalo da ostanemo prvoligaši. Ali, i da se ne bliži jubilej kluba, sve bi bilo isto. Svima na Cetinju je stalo da Lovćen sačuva prvoligaški status, niko ne voli da ispadne iz lige", zaključio je vezista Lovćena.

Bonus video: