Drogba: Ne znam da li sam rođen za finala, ali ih volim

"Ne znam da li sam rođen za velike mečeve, ali svakako uživam u njima. Daću sve od sebe i mislim da kao tim svi treba da vjerujemo da će se stvari na terenu odvijati onako kako se nadamo"
0 komentar(a)
Frank Lampard i Didije Drogba, Foto: Beta/AP
Frank Lampard i Didije Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.05.2012. 20:13h

Fudbaler Čelzija Didije Drogba ocijenio je danas da će finale Lige šampiona u subotu protiv Bajerna u Minhenu biti jedan od najvažnijih mečeva u karijeri, objavio je zvanični sajt Evropske fudbalske federacije (UEFA).

"Igrao sam puno važnih mečeva sa Čelzijem, a ovo je jedan od najvažnijih. Biće to posebna utakmica, zato što nam je to tek drugi put da smo stigli do finala Lige šampiona. Idemo spremni da se borimo sa njemačkim timom za pobjedu", kazao je Drogba u intervjuu za Internet stranicu UEFA.

Napadač iz Obale Slonovače rekao je da voli da igra velike mečeve u kojima je biljležio uspjehe, ali i gubio.

"Ne znam da li sam rođen za velike mečeve, ali svakako uživam u njima. Daću sve od sebe i mislim da kao tim svi treba da vjerujemo da će se stvari na terenu odvijati onako kako se nadamo", rekao je on.

Čelzi je prošlog mjeseca pobjedom od 2:1 nad Liverpulom osvojio FA kup, a Drogba je postao prvi igrač u istorji tog najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu koji je postigao gol u četiri finala.

Meč finala Lige šampiona izmedju Čelzija i Bajerna igra se 19. maja na Alijanc areni u Minhenu.

Ukoliko osvoji trofej, Čelziju će to biti prva titula šampiona Evrope. Oni su prije četiri godine u Moskvi poraženi od Mančester junajteda poslije penala.

Ujedno, 'plavci' bi mogli postati prvi klub iz glavnog grada Velike Britanije koji se našao na vrhu Evrope.

U istoriji takmičenja za klupskog prvaka Evrope do titule nisu uspjeli do sada da stignu ni klubovi iz Rima, Pariza i Berlina.

Bonus video: