Roben: Sad ili nikad!

"Poraz u finalu Lige šampiona 2010. od Intera može da ima samo pozitivan uticaj na nas", rekao je Roben, prenose njemački mediji.
4 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Beta/AP
Arjen Roben, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.05.2012. 14:50h

Dva puta je kao fudbaler Čelzija zaustavljen u polufinalu Lige šampiona, oba puta od Liverpula. Kada je prešao u Bajern probio se do finala, ali je i tu izgubio, 2010. protiv Intera.

Iste godine je Arjen Roben sa reprezentacijom Holandije igrao finale Svjetskog prvenstva, u Južnoj Africi protiv Španije. Naravno, i tada je izgubio, iako je kod rezultata 0:0 imao veliku šansu da odluči prvaka.

Sjutrašnje finale Lige šampiona između Bajerna i Čelzija na “Alijanc areni” u Minhenu, vjerovatno je i posljednja velika šansa sjajnog holandskog napadača da sa sebe skine etiketu “vječitog gubitnika” velikih utakmica.

"Mislim da je ovo jedinstvena prilika za nas. Nikada se ne zna da li ćemo ponovo imati ovakvu šansu. Sad ili nikad! Zato je neophodno da iskoristimo trenutak i dođemo do pehara. Poraz u finalu Lige šampiona 2010. od Intera može da ima samo pozitivan uticaj na nas", rekao je Roben, prenose njemački mediji.

Eliminacija velikog Reala u polufinalu Lige šampiona, te činjenica što se finale igra na njihovoj travi, u Minhenu, ulivaju Bavarcima neophodnu dozu samopouzdanja uoči utakmice svih utakmica protiv Čelzija.

Ipak, debakl u finalu Kupa od Borusije Dortmund prošle subote (5:2), vratio je ekipu Jupa Hajnkesa nekoliko koraka unazad, priznao je to i Arjen Roben.

"Taj poraz je svakako umanjio moral fudbalera. Izgubili smo trofej koji smo, zašto da krijemo, jako priželjkivali. Ali, moramo da nastavimo dalje", istakao je Holanđanin.

Roben se juče vratio treninzima nakon što je pauzirao dva dana. Ipak, navijači Bajerna su spokojni.

"Imao sam malu prehladu i zbog toga sam pauzirao. Ipak, nisam izgubio energiju. Osjećam se dobro", potvrdio je Roben.

Fudbaleri Čelzija sinoć su napustili svoj kamp u Kobamu, u jugoistočnoj Engleskoj. Koferi su spremni, let u Minhen planiran je za danas.

"Lijepo je znati da idemo u finale nakon što smo eliminisali Barselonu, najvećeg favorita. Svjesni smo da je malo ko posljednjih godina uradio sličnu stvar. Ali, plašim se da se ljudi neće sjećati polufinala ukoliko ne zabilježimo pobjedu u finalu. Takav je fudbal, takav je život. Želimo da napravimo još korak više, Minhen je naša velika šansa", rekao je Frank Lampard, vezista Čelzija.

I njemu, kao i čitavoj plejadi Čelzijevih veterana, ovo će biti posljednja šansa u karijeri da osvoje Ligu šampiona. Jedan od njih je i suspendovani Džon Teri, koji putuje u Minhen samo sa jednom misijom - da podigne pehar namijenjen klupskom šampionu Evrope ukoliko se kuglica sjutra veče na “Alijanc areni” zaustavi na plavoj boji.

Cijela fudbalska Evropa seli se u Njemačku, spektakl je spreman...

Bonus video: