Tevez: Ne izvinjavam se Fergusonu, zašto se on ne izvini meni?

"Ferguson? Ko je on, predsjednik Engleske? Kada priča ružno o fudbaleru, niko mu ne traži izvinjenje. A kada se pojavi neka šala na negov račun, svi trče da mu se izvine" , rekao je Tevez
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 16:18h

Nestašni Argentinac Karlos Tevez odbio je da se izvini Aleksu Fergusonu zbog transparenta tokom defilea u otvorenom autobusu fudbalera Mančester sitija nakon osvajanja titule prvaka Engleske.

Dok je preko 100 hiljada ljudi na glavnom mančesterskom trgu klicalo šampionima, Tevez je potegao transparent - R.I.P Fergie (rest in peace, počivaj u miru), namijenjen svom nekadašnjem treneru.

Tevez je nosio dres Mančester junajteda od 2007. do 2009. godine, sa "đavolima" je osvojio čak i Ligu šampiona, ali sa Fergusonom očigledno ima neraščišćene račune.

Argentinac se čak naljutio na svoj sadašnji klub (Mančester siti) zbog ekspreznog izvinjenja nakon "incidenta".

"Ferguson? Ko je on, predsjednik Engleske? Kada priča ružno o fudbaleru, niko mu ne traži izvinjenje. A kada se pojavi neka šala na negov račun, svi trče da mu se izvine. Ja ne želim da mu se izvinim" , rekao je Tevez, prenosi BBC.

Mančester siti je prošle nedjelje osvojio prvu titulu šampiona Engleske nakon 44 godine, uprkos ranijoj prognozi Aleksa Fergsuona da se to neće dogoditi za njegovog života.

"On (Ferguson) je rekao najgore stvari za mene koje jedan trener može da kaže o nekom igraču. Ako me pitate u kakvim smo sada odnosima, moj odgovor je - nemamo nikakav odnos", rekao je Tevez.

Uprava Sitija izvinila se gradskom rivalu nedugo nakon što je Tevez podigao transparent, uz objašnjenje da se radi o "neukusnom materijalu", te da je fudbaler "napravio grešku".

Iz Junajteda su prihvatili izvinjenje, mada se Ser Aleks nije oglašavao tim povodom.

"Bilo je to glupo i neprimjereno, ali je za pohvalu brzina kojom je Mančester siti uputio izvinjenje", rekao je Dejvid Žil, izvršni direktor Junajteda.

Tevez je tokom sezone, osim sa gradskim rivalom, imao problema i sa svojim klubom. U septembru je odbio da uđe u igru na meču Lige šampiona protiv Bajerna, nakon čega je Roberto Manćini izašao pred novinare i odlučno kazao:

"Ne želim ga više u klubu!"

Ipak, nije dugo prošlo, a Tevez je ponovo zaigrao...

Bonus video: