Grant: Odlazim iz Partizana sa lijepim uspomenama

Po pisanju beogradskih medija, umjesto njega na klupu Partizana vratiće se Vladimir Vermezović, koji je vodio klub u sezoni 2004/2005.
2 komentar(a)
Avram Grant, Foto: Partizan.rs
Avram Grant, Foto: Partizan.rs
Ažurirano: 17.05.2012. 15:20h

Trener fudbalera Partizana Avram Grant saopštio je danas da će poslije nedeljne utakmice sa Metalcem aktivirati klauzulu iz ugovora po kojoj može da napusti klub na kraju sezone.

On je svoj šestomjesečni boravak u Partizanu ocijenio kao pozitivan.

„Bilo je pozitivnih stvari i od navijača na koje želim da se fokusiram. Znam da su im porazi od Zvezde teško pali, ali je činjenica da će u istoriji ostati zapisano da je Partizan osvojio petu uzastopnu titulu”, rekao je Izraelac novinarima na konferenciji u Sportskom centru „Teleoptik” u Zemunu.

Grant je kazao da je odluku o odlasku donio prošle sedmice iz, kako je naveo, privatnih razloga.

„Prije toga nisam razmišljao o odlasku. Predsjednik Đurić me je u januaru zvao da pomognem klubu. Došao sam u novu ligu o kojoj nisam mnogo znao. Prvi plan je bio da osiguram prvenstvo i obezbijedim tim za Evropu. Odlazak mi najteže pada zbog toga, ali su moji privatni razlozi prevladali”, kazao je bivši trener Čelzija, Portsmuta i Vest Hema.

Izraelac je rekao da ovo nije prvi put da aktivira klauzulu po kojoj može da napusti neki klub prije isteka ugovora.

Na pitanje novinara o tome da li zna ko će ga naslijediti, Grant je rekao da ne zna ništa o budućem treneru Partizana.

„Ne znam ništa o mom nasljedniku. Imao sam sastanak sa predsjednikom na kojem sam razgovarao o tim stvarima i siguran sam da on hoće da klubu uvijek bude bolje”.

Trener „crno-bijelih” je istakao da ga nisu pogodile kritike potpredsjednika Dragoljuba Vukadinovića poslije poraza u „vječitom derbiju” od Crvene zvezde.

„Nisam upoznao tog čovjeka, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ako se radi o nekome iz kluba, onda je to trebalo da mi kaže lično. Ovdje sam se osjećao kao kod kuće, nisam sreo ni jednu negativnu osobu i odlazim sa lijepim uspomenama”.

„Igrali smo dobar fudbal, a zadovoljan sam čak i kako smo odigrali utakmice koje smo izgubili od Crvene zvezde”, naveo je Grant.

Po pisanju beogradskih medija, umjesto njega na klupu Partizana vratiće se Vladimir Vermezović, koji je vodio klub u sezoni 2004/2005.

„Crno-bijeli” će u nedelju, u posljednjem kolu prvenstva, igrati protiv Metalca u Beogradu, a Upravni odbor kluba će sjutra u 13 časova u SC "Teleoptik" održati vanrednu sjednicu.

Bonus video: