Hodžson precrtao Ferdinanda, poziv Kerolu

Štoper Mančester junajteda će tako očigledno završiti karijeru, a da nijednom nije igrao na Euru - 2000. ga je otpisao Kevin Kigen, 2004. je otpao zbog povrede, a 2008. Engleska nije ni učestvovala na Euru...
1 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Beta AP
Roj Hodžson, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.05.2012. 13:34h

Selektor Engleske Roj Hodžson saopštio je spisak od 23 fudbalera na koje računa tokom priprema za Evropsko prvenstvo.

Dosadašnji menadžer VBA je prelomio - u Ukrajinu i Poljsku neće voditi Rija Ferdinanda, što je ujedno i najvažnija vijest za engleske medije.

Štoper Mančester junajteda će tako očigledno završiti karijeru a da nijednom nije igrao na Euru - 2000. ga je otpisao tadašnji selektor Kevin Kigen, četiri godine Kasnije je otpao zbog povrede, a 2008. Engleska nije ni učestvovala na Evropskom prvenstvu.

Tako je otklonjena i dilema da li će za Albion da nastupa Džon Teri, čovjek zbog kojeg je Fabio Kapelo ušao u sukob sa čelnicima Fudbalske asocijacije (FA), jer su štoperu Čelzija oduzeli kapitensku traku...

Nakon Terijevih problema zbog optužbi za rasizam, kapiten je bio Skot Parker, a novi selektor je sada za lidera imenovao Stivena Džerarda.

Hodžson je zvao i Endija Kerola, koji je zahvaljujući odličnom učinku u finišu sezone „kupio” mjesto ispred Pitera Krauča.

Na spisku je i talenat iz Arsenala Aleks Okslejd-Čembrlen, dok su otpala dva desna beka - Kajl Voker zbog povrede i Majka Ričards koji nije standardan u Mančester sitiju.

Spisak - golmani: Džo Hart (Mančester siti), Robert Grin (Vest Hem), Džon Rudi (Norič).

Odbrana: Glen Džonson (Liverpul), Fil Džons (Mančester junajted), Džon Teri (Čelzi), Džoleon Leskot (Mančester siti), Gari Kejhil (Čelzi), Ešli Kol (Čelzi), Lejton Bejns (Everton).

Sredina: Teo Volkot (Arsenal), Stjuart Dauning (Liverpul), Aleks Okslejd-Čembrlen (Arsenal), Stiven Džerard (Liverpul), Garet Beri (Mančester siti), Frenk Lampard (Čelzi), Skot Parker (Totenhem), Ešli Jang (Mančester junajted), Džejms Milner (Mančester siti).

Napad: Vejn Runi (Mančester siti), Dani Velbek (Mančester junajted), Endi Kerol (Liverpul), Džermejn Defo (Totenhem)

Hodžson je sastavio i listu igrača koji su na čekanju: Džek Batland (Birmingem siti), Fil Jagilka (Everton), Džordan Henderson (Liverpul), Adam Džonson (Mančester siti) i Danijel Staridž (Čelzi).

Bonus video: