Blan stavio Gurkufa i Janga-Mbivu na širi spisak

Nije se znalo da li će Gurkuf biti u timu, pošto je ove sezone, zbog povrede, odigrao samo 13 mečeva za Olimpik iz Liona, a za reprezentaciju je posljednji put igrao marta 2011.
0 komentar(a)
Blan, Foto: Reuters
Blan, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2012. 20:46h

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan uvrstio je danas Joana Gurkufa u širi spisak za Evropsko prvenstvo, a u timu je i debitant iz Monpeljea Mapu Janga-Mbiva.

Nije se znalo da li će Gurkuf biti u timu, pošto je ove sezone, zbog povrede, odigrao samo 13 mečeva za Olimpik iz Liona, a za reprezentaciju je posljednji put igrao marta 2011.

Janga-Mbiva koji je danas proslavio 23. rođendan, pozvan je da zamijeni štopera Totenhema Junesa Kabula koji je skinut sa spiska zbog povrede tetive.

"Junes neće igrati na Evropskom prvenstvu. Teže je povrijedio koljeno, odnosno patelarnu tetivu, a s tim već dosta dugo ima problema", rekao je Blan.

Selektor Francuske je prošle nedjelje objelodanio spisak 12 igrača koji nastupaju u inostranstvu. Janga-Mbiva je uključen umjesto Mamadua Saka koji je izgubio mjesto u startnoj postavi Pari Sen Žermena kada je decembra taj klub preuzeo trener Karlo Anćeloti.

Francuska će igrati u Grupi D, sa Engleskom, Švedskom i suorganizatorom - Ukrajinom.

Takmičenje će početi 11. juna mečom protiv Engleske.

Blan mora da do 29 maja skrati spisak na 23 imena.

SPISAK

Golmani: Sedric Karaso (Bordo), Igo Loris (Lion), Stiv Mandanda (Marselj)

Odbrana: Gael Kliši (Mančester siti), Matje Debiši (Lil), Patris Evra (Mančester junajted), Loran Kosjelni (Arsenal), Filip Mekses (Milan), Adil Rami (Valensija), Antoni Revejer (Lion), Mapu Janga-Mbiva (Monpelje)

Vezni red: Joan Kabaje (Njukasl), Alu Dijara (Marselj), Joan Gurkuf (Lion), Floran Maluda (Čelzi), Marvin Martin (Sošo), Blez Matuidi (Pari Sen žermen), Jan M'Vila (Ren), Samir Nasri (Mančester siti), Frank Riberi (Bajern Minhen)

Napad: Atem Ben Arfa (Njukasl), Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiro (Monpelje), Žeremi Menez (Pari Sen Žermen), Loik Remi (Marselj), Matje Valbena (Marsej)

Bonus video: