Poraz crnogorske ženske reprezentacije

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je u Baru, u prijateljskom meču, od Albanije rezultatom 4:2.
0 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Anto Baković
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.05.2012. 19:08h

Ni u trećem prijateljskom susretu najbolje crnogorske fudbalerke nijesu uspjele da osjete slast trijumfa. Utisak je da su i ovoga puta platile visok danak prije svega neiskustvu te neuigranosti zadnje linije odbrane u kojoj je, ruku na srce, bilo i najviše problema.

Crvene su bolje otvorile meč, do vodećeg gola držale kontrolu igre, ali je iskusniji gostujući sastav znao da kazni sve greške defanzivne linije i na kraju stigne do ubjedljivog trijumfa.

Nakon velike početne inicijative izabranica Zorana Mijovića, stiglo je u 19. minutu i vođstvo za domaću reprezentaciju. Loptu je na 25 metara postavila kapitenka Marija Vukčević a teledirigovani projektil sa pristojne distance iznenadio je čuvarku mreže Albanije Kokići.

Domaće se nisu dugo radovale. Nakon dva minuta stiglo je izjednačenje. Loptu je u šesnesterac ubacila Ljujaj a kiks loše postavljene odbrane Crnogorki iskoristila je Govori.

“Žao mi je što smo na kraju pretrpjeli ovakav poraz, ali je bilo evidentno da ovoj reprezentaciji treba još vremena i još mečeva za uigravanje. Ponovo je škripalo u odbrani, ali i ovaj meč kao i onaj naredni poslužiće da sve te, da tako kažem dječije bolesti, ispravimo na najbolji mogući način. Bili smo dobar takmac tokom većeg dijela susreta”, rekao je selektor ženske fudbalske reprezentacije, Zoran Mijović.

U nastavku, Albanke su u maniru kvalitetnije ekipe došle do trijumfa. Preokret je viđen u 63. minutu. Nakon novog ubacivanja Memedove na drugoj nebranjenoj stativi se dobro snašla Jašari i dovela gošće u vođstvo.

Dvanaest minuta kasnije nakon nove nepažnje u odbrani komšijska reprezentacija je udvostručila prednost preko hitronoge Rorbeli. Kada se činilo da je konačan rezultat postavljen u 85. minutu jer se u listu strijelaca nakon nešto slabije intervencije golmanke Jaredić upisala i rezervna napadačica Đeksina, tačka na i ipak je stavljena u drugom minutu sudijske nadoknade.

Rezervista sa druge strane, Ilda Mujović kaznila je nepažnju gostujuće odbrane i postavila konačan rezultat.

Naredni meč igra se 18. maja u Skadru.

Crna Gora – Albanija 2:4 (1:1)

Bar– Pomoćni teren stadiona "Topolica". Gledalaca: oko 300. Sudija: Marko Ivanović (Crna Gora). Pomoćnici: Ivan Bogdanović, Ivan Kvačar (Crna Gora). Strijelci: Vukčević u 19. minutu i Mujović 90+2 za Crnu Goru, Govori u 21, Jašari u 63, Robeli u 75, Đeksina u 87. za Albaniju. Žuti kartoni: Bjelica i Malesija (Crna Gora), Velili i Ćuro (Albanija).

Crna Gora: Jaredić, Radanović, Margraf, Vujošević, Popović, Bjelica, Malesija, Turčinović, Bulatović, Vukčević, Kuč. Igrale su Mrkić, Vešović, Mugoša, Đoković, Rnković, Krivokapić, Vidić, Zlatičanin, Mujović.

Albanija: Kokići, Preći, Ljujaj, Rahmani, Govori, Meledov, Serenaj, Rorbeli, Beriša, Velimi, Ćuro. Igrale su još: Selmani, Đeksina, Daši, Proto, Jašari, Baro.

Bonus video: