Bučne komšije slavile u Mančesteru

"Osjećaj je fenomenalan, jer nije lako osvojiti titulu nigdje. U Premijer ligi je to nešto posebno, rekao bih čak da se prvenstvo najviše cijeni u Engleskoj", rekao je Stefan Savić...
71 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2012. 23:28h

Slavlje navijača i igrača Mančester sitija je počelo onog trenutka kada je Serhio Aguero postigao pobjedonosni gol vrijedan titule protiv Kvins park rendžersa i trajaće danima, vjerovatno sve dok ne počne nova sezona u Premijer ligi...

Juče je, ipak, ulicama Mančestera bila glavna fešta, u gradu je bilo na desetine hiljada fanova, a u autobusu s otvorenim krovom je bio, naravno, i Stefan Savić koji je zajedno sa saigračima otpozdravljao masi u plavoj boji...

Savić je prije dva dana postao prvi Crnogorac koji je osvojio titulu u Engleskoj, čime je nastavio vrtoglavi napredak u karijeri, jer je u samo dvije sezone od člana BSK Borče, preko Partizana, stigao da mijenja istoriju sa engleskim klubom koji je osvojio prvu titulu nakon 44 godine čekanja.

I dok je masa bila nestrpljiva da dočeka junake, spiker ih je smirivao "istorijskom rečenicom".

"Čekali ste 44 godine, budite strpljivi makar još 10-15 minuta".

A Savić je za zvanični sajt kluba pričao o utiscima...

"Osjećaj je fenomenalan, jer nije lako osvojiti titulu nigdje. U Premijer ligi je to nešto posebno, rekao bih čak da se prvenstvo najviše cijeni u Engleskoj", rekao je crnogorski reprezentativac.

Premijer liga je još jednom potvrdila zašto je najgledanija, zašto je mnogi smatraju najjačom ligom na svijetu. Praktično je cijela sezona Sitija stala u samo tri minuta sudijske nadoknade u utakmici protiv KPR-a.

"Iskreno, nikada u životu nisam doživio nešto slično. Nisam vidio tako neizvjestan finiš, do 92. minuta smo gubili, onda sa dva gola došli do titule i napravili ogroman uspjeh... Zaista je sve ovo kao lijep san, a možda je titula i slađa nakon ovakvog epiloga. Jer, dugo smo bili u problemu, izgledalo je da nemamo izlaza, a onda je slavlje moglo da krene", kazao je Savić.

Klub sa Istlendsa ne planira da se na ovome zaustavi - FA kup (osvojen prošle godine) i titula nisu nešto što može da zadovolji apetite prebogatih vlasnika.

"Dokazali smo svima da vrijedimo, da imamo šampionski karakter. Osvoji smo titulu, vjerujem da i narednih sezona možemo da ponovimo ovakav uspjeh. Čestitam i navijačima, ovo je i njihov trofej, cijele sezone su bili fascinantni", istakao je Savić.

Juče je na ulicama bilo i onih koji su slali poruke menadžeru Junajteda ser Aleksu Fergusonu.

"Fergi, da li smo i dalje bučne komšije", pisalo je da dresu jednog navijača Sitija.

Slavlje bez Balotelija

Veliko slavlje u Mančesteru proteklo je bez jednog od najzaslužnijih što je titula stigla na "Itihad" - Mario Baloteli nije se pojavio juče na paradi koja je organizovana, prenosi italijanski "Skaj sport 24".

Baloteli je, naime, još juče ujutru viđen na aerodromu u Bergamu, što je medije podstaklo na priče o mogućem odlasku iz Sitija.

Kontroverzni napadač se nikako nije navikao na život na Ostrvu, često je pravio probleme, pa se sve više pominje njegov povratak u italijanski fudbal.

Za Balotelija je odavno zainteresovan Milan, a nije nemoguć ni povratak u Inter odakle je 2010. prešao u Siti.

Galerija

Bonus video: