Kun obojio Mančester u plavo

Aguero je, bez obzira na gol odluke u posljednjem kolu, imao sjajnu sezonu u Sitiju - dao je 23 pogotka u Premijer ligi, a sve je začinio i sa 10 asistencija...
0 komentar(a)
Aguero, Foto: Beta/AP
Aguero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.05.2012. 08:28h

Mančester siti je njegovom kupovinom želio da dokaže nadmoć na tržištu, a 10 mjeseci kasnije "građani" su potvrdili da je svaki cent od tih 45 miliona eura potrošen u pravog majstora.

Serhio Kun Aguero, donedavno pojam za sve navijače Atletiko Madrida, donio je Sitiju prvu titulu nakon 44 godine posta i pehar koji će definitivno da se pamti po spektakularnom finišu, jer je tim sa Istlendsa do njega došao u sudijskoj nadoknadi u utakmici protiv Kvins Park Rendžersa.

Aguero je, bez obzira na gol odluke u posljednjem kolu, imao sjajnu sezonu u Sitiju - dao je 23 pogotka u Premijer ligi (ukupno 30 u svim takmičenjima), a sve je začinio i sa 10 asistencija...

GOLMANI

Minjole (Sanderlend) - mogao je Junajted i mnogo ranije da riješi meč na Stadionu svjetlosti da Minjole nije po svaku cijenu želio da zaustavi Vejna Runija.

Kurtoa (Atletiko Madrid) - i to malo pokušaja što je imao Viljareal Belgijanac je znao da ukroti i pošalje "žutu podmornicu" u Segundu,

Žudren (Monpelje) - herojska pobjeda Monpeljea protiv Lila je vjerovatno vrijedna i titule. Lideru je potreban još samo bod u posljednjem kolu da dođe do četvrte titule u istoriji.

ODBRANA

Košijelni (Arsenal) - prvo je iznervirao Arsena Vengera kiksevima u odbrani, a onda mu donio neviđenu radost - pogodio je za pobjedu protiv VBA i plasman u Ligu šampiona.

Humels (Borusija Dortmund) - želio je da bude strijelac protiv Bajerna, kluba koji ga se olako odrekao. I želja mu se ispunila - pogodio iz penala i trasirao put do trofeja Kupa Njemačke.

Zabaleta (Mančester siti) - i on je dio šampionske generacije Sitija. Njegovim pogotkom su i počela šokantna dešavanja na "Itihadu" u subotu.

Dosena (Napoli) - ni Kavani, ni Laveci, ni Hamšik ili Pandev... Sijenu je morao da sruši bivši lijevi bek Liverpula.

SREDINA

Nene (PSŽ) - ni njegova tri gola protiv Rena na kraju izgleda neće biti dovoljna za titulu u Parizu...

Ait-Fana (Monpelje) - ... jer je Karim Ait-Fana u sudijskoj nadoknadi donio Monpeljeu trijumf protiv Lila i doveo ga na korak od trofeja.

Ozil (Real Madrid) - nije se istakao asistencijama kao po običaju, ali je sa dva pogotka ispunio kvotu protiv Majorke.

Grugi (Brest) - na dnu u Francuskoj je i dalje ludnica za opstanak. Brest se drži iznad zone ispadanja zahvaljujući Grugiju.

Skols (Mančester junajted) - "đavoli" su na kraju izvisili, a povratak iskusnog asa u tim na polusezoni je ostao najpozitivnija stvar za ser Aleksa Fergusona.

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - prije samo 10 dana je od strane navijača izabran za najboljeg igrača Sitija u sezoni. Nakon gola KPR-u možda ga proglase i za najboljeg u istoriji „građana”.

Džeko (Mančester siti) - činjenica je i da se od ulaska Bosanca u igru protiv "rendžera" promijenilo sve, dao je i gol za 2:2...

Levandovski (Borusija Dortmund) - Jirgen Klop ga je izmislio, a Poljak dokazao da i "milioneri" imaju svog Marija Gomesa.

Di Natale (Udineze) - u istom danu je doveo Udineze do Lige šampiona i saznao da se nalazi na širem spisku selektora Ćezarea Prandelija za Evropsko prvenstvo.

Inzagi (Milan) - meč Milana i Novare će se, između ostalog, pamtiti i po njegovom golu na emotivnom oproštaju.

Falkao (Atletiko Madrid) - istrošio se pritiv Atletik Bilbaa u finalu Lige Evrope, ali je sačuvao snagu da rasplače navijače još jednopg španskog kluba - otjerao je Viljareal u Drugu ligu.

Del Pjero (Juventus) - legenda je ispraćena na pravi način od strane navijača Juvea.

Bonus video: