Dečić: Vjerovatno ćemo otići i čekati neko drugo vrijeme

"Dečić se, izgleda, suviše mnogo zadržao u Prvoj ligi, pa je izgleda dosadio svima" navodi se, između ostalog, u pismu kluba iz Tuzi
72 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2012. 21:05h

Zbog kako kažu, “nepravde koja se konstantno dešava njihovom klubu”, predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću otvorenim pismom obratio se Fudbalski klub Dečić. U saopštenju koje je potpisao sekretar kluba Senad Padović se kaže:

“Stičemo utisak da je ovo liga u kojoj se znaju ekipe koje moraju biti na vrhu, znaju se ekipe koje ne mogu nikako ispasti iz lige, jer ne dozvoljavaju to sudije, a znaju se i ekipe kojima treba dozvoliti samo kraće putešestvije po ligi a onda svi, na čelu sa sudijama, kulturno ih prebaciti u niži rang takmičenja. Jesu li pojedine sudije, koje uvijek nama dodijelite, toliko moćne ili još neko stoji iza njih, morali biste se jednom upitati.

Dečić se, izgleda, suviše mnogo zadržao u Prvoj ligi, pa je izgleda dosadio svima. A nama je bila čast biti u Prvoj crnogorskoj ligi. Trpjeli smo i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi i mnoga druga, ali nikad o tome nijesmo upoznali javnost. A sve zarad našeg fudbala i vjerujući da će i ta praksa proći. Ako sumnjate, možete pogledati snimke sa pojedinih naših gostovanja.

Ovo što pojedine sudije rade našem klubu tjera nas na razmišljanje da li i ti koji dijele pravdu imaju i malo ljudskog u sebi, imaju li i malo osjećaja za pravdu, vide li oni što rade i vide li njih i njihov učinak takozvani komesar za suđenje.

Ono što je Spasojević uradio na Cetinju je fudbalska pa i ljudska pljačka i bezočnost, tako prosta i očigledna da ne može biti jasnija. I tražili smo njegovo izuzeće dugo vremena, ne zato što ga mrzimo, već zato što odlično znamo koliko nas "voli". Istu takvu ljubav osjećamo i od pomoćnika Tatara. I gle čuda, na ovako važnom meču, pripadoše oni nama da sude po zapovijedi takozvanog komesara. I nijesu oni jedini. Naši fudbaleri ne smiju fudbal igrati kao mušku igru, jer koga god dotaknu to je sigurno faul, a u kaznenom prostoru penal. A na naše igrače mogu startovati koliko god mogu i kako koji hoće, to je onda muška igra i to tako treba. Žao nam je što naši fudbaleri ne znaju balet, jer im je to jedino izgleda preostalo, jer fudbal ne mogu da igraju sa kontaktom. A to nam se dešava i kad dobijamo, isti scenario suđenja. Naši fudbaleri ne smiju nikog dotaći. Pogledajte snimak sa zadnje utakmice u Tuzima, pa recite jesmo li u pravu ili ne.

Gospodine Savićeviću, mi se ne možemo u isto vrijeme boriti na terenu protiv druge ekipe i protiv sudija. To je nemoguća misija. Vjerovatno ćemo Vam olakšati posao pa sami otići, da ne razmišljate puno kog sudiju poslati da nas dobije. I ništa strašno, čekaćemo neko drugo vrijeme kada će važan biti fudbal, a ne mjesto odakle ste, kada nećemo razmišljati ko će nam suditi, jer će biti svejedno, kada neće biti nedodirljivih, tj. onih koji ne mogu ispasti.

I vjerujemo da će to vrijeme doći. Ali Vas molimo razmislite koliki će Vaš doprinos biti dolasku takvog vremena. Za sada, neka živi naš fudbal sa utakmicama sa unaprijed pripremljenim scenarijima, sa sudijama koje kroje rezultat, sa svima vama u Savezu koji to gledate i ćutite, a nama jedino perostaje da se obratimo zvaničnicima evropskog fudbala, vjerujući da će sagledati objektivno sva dešavanja u crnogorskom fudbalu.

Izvinjavamo se Savezu i pojedinim sudijama što smo tako dugo ostali u Prvoj ligi Crne Gore”, kaže se u saopštenju Dečića.

Bonus video: