Cetinjani stigli do važne pobjede

"Putpuno zasluženo smo ostvarili trijumf. Nismo odigrali najbolje, ali je najvažnije da smo slavili", kazao je dvostruki strijelac Nikola Sekulić
0 komentar(a)
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.05.2012. 10:12h

Fudbaleri Lovćena povezali su tri pobjede prvi put ove sezone i žestoko se približili cilju -opstanku bez baraža!

Od samog starta domaći igrači krenuli su agresivno, puni želje i motiva, da zabilježe novi trijumf.

Praktično u 1. minutu Nikola Sekulić je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu.

Potom su se probudili i fudabaleri Dečića, koji prvu šansu imali u 21. minutu - Đukić je pronašao Lazarevića, ali njegov šut nije bio dovoljno snažan za golmana Perovića.

Desetak minuta kasnije stigla je kazna za goste - Banda je u šesnaestercu srušio Mirkovića, a sudija Spasojević pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Nikola Sekulić, koji je svoj tim doveo u vođstvo.

Dosuđeni penal kao da je razljutio fudbalere Dečića, koji su nakon samo šest minuta stigli do izjednačenja.

Odličan centaršut Lazarevića za Gavrilovića, koji je loptu sigurno poslao u mrežu gola Perovića -1:1.

Cetinjani su i u nastavku krenuli agresivno, imali su veći posjed lopte, ali bez konkretnih šansi.

A onda su dobili još jedan penal - Pepić je u 80. minutu srušio Bondžića, sudija Spasojević opet pokazao na bijelu tačku, a Sekulić još jednom bio precizan za vođstvo od 2:1.

Primljeni gol kao da je potpuno umrtvio igrače Dečića, ali je zato dao polet domaćoj ekipi.

Rezervista Stevan Vujović izašao je sam na golmana Pavićevića i proslijedio loptu Turkoviću, koji je postavio konačan rezultat - 3:1.

"Putpuno zasluženo smo ostvarili trijumf. Nismo odigrali najbolje, ali je najvažnije da smo slavili. Mislim da ćemo u poslednjih tri kola sa tri osvojena boda završiti posao i bez baraža", kazao je dvostruki strijelac Nikola Sekulić.

Na drugoj strani, u taboru Dečića, bili su bijesni na sudijske odluke dosuđene na Obilića poljani.

"Sramota za sudiju Spasojevića. Ovo nije prvi put da radi nešto ovako. Ozbiljno razmišljamo da istupimo iz lige. Očigledno da nekom smetamo. Razmotićemo šta i kako dalje", kazao je sekretar Dečića, Senad Padović.

LOVĆEN - DEČIĆ 3:1

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Gledalaca: 500. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica i Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Sekulić u 36. i 39. (oba iz penala) i Turković u 89. minutu za Lovćen, Golubović u 39. minutu za Dečić. Žuti kartoni: Lakić, Ćetković, Mirković, Martinović (Lovćen), Banda, Gutić, Nelević, Nuhodžić (Dečić).

Lovćen: Perović 7, Martinović 7, Lakić 7, Ćetković 7, Mirković 7, Bondžić 7, Sekulić 7,5, Đurišić 7,5, Bogdanović 7 (Turković 7), Pejaković 7 (S.Vujović), Perutović 7.

Dečić: Pavićević 7, Padović 6 (Adžović), Nelević 6, Gutić 6, Banda 6, Radulović 6, Đukić 6, Lazarević 6 (Pepić), Gavrilović 6,5, Nuhodžić 6 (Vučković), Živković 6.

Bonus video: