Povratak Pljevljaka u trku

"Pokazali smo jak karakter. Poslije, mogu slobodno da kažem, slučajnog gola gostiju, nastavili smo sa napadima i već u prvom poluvremenu preokrenuli rezuta", objasnio strateg Pljevljaka Dragan Radojičić
1 komentar(a)
rudar_1, Foto: Z.ĐURIĆ
rudar_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 13.05.2012. 08:33h

U Pljevljima prava goleada - 4:1 za Rudar, a da su napadači domaćih bili malo spretniji i srećniji, pobjeda je mogla da bude još veća.

Pljevljaci su uz to sačekali remi Budućnosti, pa sada, ipak, titula može da bude njihova, ako dobiju sva tri meča do kraja, uključujući i derbi u Podgorici.

"Pokazali smo jak karakter. Poslije, mogu slobodno da kažem, slučajnog gola gostiju, nastavili smo sa napadima i već u prvom poluvremenu preokrenuli rezutat. U drugo poluvrijeme ušli smo hladne glave, imali smo mnogo šansi, a iskoristili samo dvije. Istina, u samom finišu utakmice, gosti su mogli da ublaže poraz. Pobjeda je čista kao suza, vratili smo se u trku za titulu", vidno raspoložen nakon utakmice izjavio je šef stručnog štaba Rudara Dragan Radojičić, kome se na konferenciju za štampu niko nije pridružio iz redova gostiju.

Sam početak utakmice obilježili su domaći igrači. Šansama u drugom minutu Igora Ivanovića, minut kasnije Ivice Jovanovića, nepreciznim šutemem Igumanovića, pa ponovo prilikom Ivanovića...

Igrao se 11. minut kada je dobru akciju kompletnog veznog reda Rudara završio dobrim, ali zamalo nepreciznim udarcem Vlahović.

Gosti su se opredijelili za kontranapade i jedan takav je u 28. minutu rezultirao golom.

Budvani su brzo izveli slobodan udarac sa centra igrališta, loptu je na desnoj strani dobio Bojan Ivanović, odlično centrirao, Đorđević bio za malo kratak, ali je loptu prihvatio Pržica u želji da centrira, ona mu je nekako prešla preko noge, iznenadila Mijatovića i završila u mreži.

Reakcija Rudara je uslijedila poslije 10-ak minuta, kada je Ivica Jovanović centaršutom dobro pronašao Igora Ivanovića, ovaj je glavom pogodio prečku, a odbijenu loptu sa 3-4 metra Vlahović nije uspio da ubaci u gol.

Izjednačenje je stiglo u 41. minutu. Vlahović je poslije odličnog duplog pasa sa Brnovićem oboren u šesnaestercu, a Ivica Jovanović realizovao penal.

Samo dva minuta kasnije potpuni preokret. Korner je dobro izveo Igumanović, a Alić još bolje zahvalio loptu glavom i poslao je u gol.

I drugo poluvrijeme počelo je atacima Rudarima.

Ivica Jovanović je dobio loptu u šesnaestercu gostiju i kada se spremao da šutira, oboren je, i sviran je novi jedanaesterac za Rudar.

Ovoga put loptu je uzeo Vlahović, šutirao oštro, a golman Šćekić, iako je bio na pravoj strani, opet bio nemoćan.

Ni tada domaći igrači nisu stali, naprotiv, još više su atakovali na gol gostiju.

Sreća i golman Šćekić spasili su goste pravog debakla.

Šanse su propustili Ivica Jovanović, Vlahović, Kaluđerović, Radusinović, pa ponovo Kaluđerović, onda Nerić...

Bolju igru Pljevljaci su ipak ovjeruli četvrtim golom, u 88. minutu - nakon izvanrednog prodora po desnoj strani najboljeg aktera meča Ivice Jovanovića, Neriću nije bilo teško da sa dva metra ubaci loptu u gol.

Sudijsku nadoknadu obilježili su gosti, kada su se obrukali prvo Đorđević pa onda Bakić, koji su iz više nego izglednih prilika bili neprecizni.

RUDAR – MOGREN 4:1

Pljevlja – Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 700. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miloš Arsović (Berane). Strijelci: Ivica Jovanović u 41 (penal), Alić u 43, Vlahović u 52 (penal) i Nerić u 88. minutu za Rudar, Pržica u 28. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Šćekić, Bojan Ivanović, Mirković, Lagator (Mogren).

Rudar: Mijatović 7, Igumanović 7, Radusinovć 7, Nestorović 7, Alić 7, Popović 6,5 (M. Jovanović 7), Brnović 7 (Rustemović 6,5), Vlahović 7,5 (Nerić 7), Kaluđerović 7, Ivica Jovanović 7,5, Igor Ivanović 7.

Mogren: Šćekić 7, B. Ivanović 6, Milošević 5 (Ćulafić 5), Kapisoda 6, Radišić 6, Mirković 5,5, Krstić 5 (Lagator), Bakić 5,5, Pržica 5,5, Zec 5 (Đurovć 5), Đorđević 5,5.

Bonus video: