Remi Budućnosti sa Zetom: Derbi ipak za titulu?

Derbi za titulu? Ne razmišljam o tome, čeka nas prvo meč sa Mogrenom u Budvi, treba pripremiti fudbalere", kazao je Radulović.
4 komentar(a)
budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 13.05.2012. 08:13h

Budućnost je pred praznim tribinama podgoričkog stadiona odigrala 2:2 sa Zetom i tako prekinula rekordnu seriju od deset uzastopnih pobjeda.

Prednost “plavih” u odnosu na Rudar smanjila se sa pet na tri boda, što znači da bi o tituli ipak mogao da odlučuje derbi sa Rudarom u pretposljednjem kolu.

No, trenera Miodraga Radulovića to nije zabrinulo previše, tri boda više tri kola prije kraja je prednost koju je objeručke prihvatio:

"Ljepše bi bilo da je prednost pet bodova, ali idemo dalje, sve je u našim rukama. Igračima čestitam, odigrali su sjajan meč, odavno nisu stvorili toliko šansi i prava je šteta što nismo zabilježili pobjedu. Derbi za titulu? Ne razmišljam o tome, čeka nas prvo meč sa Mogrenom u Budvi, treba pripremiti fudbalere", kazao je Radulović.

Po teškoj sparini i u atmosferi u kojoj se čuo gotovo svaki glas sa terena, Budućnost je prvo vodila, pa gubila, potom čupala remi, a na kraju propustila veliku šansu da zabilježi 11. uzastopnu pobjedu.

"Uslovi su bili nefudbalski, vrućina i prazne tribine djelovali su na fudbalere, ali smo i pored toga odigrali odličan meč, u pojedinim momentima bili smo i bolji tim. Imali smo i nekoliko situacija kod rezultata 2:1 da napravimo više iz kontranapada, ali su pad koncentracije, umor, pa i sebičnost nekih fudbalera, uticali da ne damo treći gol. Ipak, rezultat je realan", kazao je trener Zete Rade Vešović.

Zeta jeste bila bolja, ali samo u prvom dijelu prvog poluvremena, kada je Balša Božović imao dobar pokušaj iz daljine.

Sjajan šut Radonjića u prečku nakon konrera Kojaševića u 20. minutu bio je znak buđenja Budućnosti.

Jer, samo šest minuta kasnije isti fudbaleri kreirali su vođstvo domaćeg sastava.

Ostaviti Kojaševića “jedan na jedan” na lijevoj strani, bilo je sve što je trebalo Budućnosti u tom trenutku, brzonogi ofanzivac se poigrao sa Zetinim bekom Radulovićem i sjajnim centaršutem prebacio odbranu protivnika, a Radonjić na drugoj stativi glavom zakucao loptu u mrežu.

Budućnost je nakon vođstva preuzela igru i do kraja poluvremena, utisak je, propustila šansu da riješi utakmicu. Promašeni zicer Boškovića u 36. minutu (odbranio Ivanović) i sebičnost Flavija, koji je šutirao iz daljine, iako je mogao da asistira, kao da su najavili gol na drugoj strani.

Izjednačenje je stiglo u posljednjem minutu prvog poluvremena, iz prekida, po “kalupu” - Božović je sjajno centrirao Koraću na drugoj stativi, napadač Zete pogodio stativu, a štoper Radulović sa linije ubacio loptu u mrežu.

"Moramo da obratimo pažnju na prekide, primili smo gol maltene u poluvremenu", slikovito je opisao trener Budućnosti Radulović.

Na krilima izjednačenja Zeta je ušla u drugo poluvrijeme i odmah povela - Korać je glavom nakon centaršuta Došljaka savladao Agovića, a Budućnost odjednom osjetila da ispušta meč iz ruku.

Ipak, do kraja je ostalo više od 40 minuta, bilo je vremena za preokret, ali i prostora za kontranapade Zete. Gosti su ga slabo koristili, pa je velika ofanziva Budućnosti, malo i stihijska, trajala sve do posljednjeg zvižduka sudije Radovanovića.

Flavio je iz slobodnog udarca pogodio prečku, Kojašević sjajno pucao iz daljine, pokušaj je imao i Adrović, ali samo je rezervista Golubović, nakon dobrog utrčavanja na dugu loptu Flavija, uspio da pogodi mrežu.

Ipak, najveća šansa stigla je nakon izjednačenja - Radonjić je iz gužve sa svega pet metara pogodio nogu golmana Ivanovića.

BUDUĆNOST - ZETA 2:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Radonjić u 26. i Golubović u 77. minutu za Budućnost, M.B.Radulović u 44. i Korać u 47. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Kamberović (Budućnost), M.M.Radolović i Novović (Zeta).

Budućnost: Agović 6,5, Kamberović 6, Cicmil 6 (Golubović 7), Peković 6,5, Radunović 6,5, N.Vukčević 6, Flavio 7,5, Kojašević 7,5, Bošković 6 (Mugoša), Adrović 6 (Nikač), Radonjić 7

Zeta: Ivanović 7,5, M.M.Radulović 5,5 (Boljević), Kaluđerović 6,5, M.B.Radulović 7, Novović 6, Zlatičanin 6,5, Burzanović 6, Božović 6,5, Došljak 6,5 (V.Peličić), Knežević 6,5 (Z.Peličić), Korać 7,5.

Bonus video: