Borusija opet ponizila Bajern

Borusija nabila kompleks Bavarcima i uzela im i drugi trofej ove sezone - tim iz Minhena u Berlinu primio pet golova...
1 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Beta/AP
Borusija Dortmund, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.05.2012. 21:15h

Bajern ima šansu da naredne subote osvoji Ligu šampiona, ali problemi tu neće prestati - sljedeće sezone mora da nađe način da razbije kompleks zvani Borusija Dortmund.

A do tada, svima u Bavarskoj će se dizati kosa na glavi kada se pomene ime giganta sa „Signal Iduna parka” - „milioneri” su bili bolji i u finalu Kupa nakon čas fudbala i trijumfa od 5:2.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu je sve bilo obojeno u žuto-crnu boju, Bajern je opet ubijen u pojam, a Jirgen Klop je još jednom Njemačkoj pokazao da vodi čudesnu generaciju koja je donijela u Dortmund prvu duplu krunu u istoriji.

"Prva dupla kruna u istoriji? Pa ova sezona onda nije mogla da bude bolja", rekao je Robert Levandovski, koji je upisao het-trik.

Klop je, kao i uvijek, sve zasluge pripisao igračima.

"Naš cilj je cijele sezone bio da igramo vrhunski fudbal. U tome smo uspjeli, a dvije titule su nagrada za trud i veliku ljubav prema fudbalu koju imaju moji igrači", rekao je Klop.

Meč nije mogao da počne bolje za Borusiju, jer je odbrana protivnika već u 3. minutu poklonila gol Šinđiju Kagavi, a kada je u 25. Arjen Roben iz penala izjednačio očekivao se spektakularan dvoboj u Berlinu.

Sve je, međutim, bilo varka, jer je Borusija nakon toga bila furiozna - Mats Humels sa bijele tačke, te tri pogotka Levandovskog su riješila sve, dok se Jup Hajnkes od muke crvenio na klupi...

Više od debakla i činjenice da je Bajern ostao i bez ovog trofeja (nakon prvenstva), Hajnkesa brine to što je duel sa Čelzijem u finalu za samo sedam dana.

I to kako da zatvori rupe u posljednjoj liniji kojih je večeras bilo previše...

"Ovakve greške u odbrani više ne smiju da nam se dešavaju. Bili smo katastrofalni i nismo zaslužili pobjedu. Imamo san, on je titula Lige šampiona, ali ovako ne možemo do trofeja", bio je ljut trener Bavaraca.

Borusija je 5. put uzastopno savladala Bajern. Bavarci su posljednji put bili bolji prije dvije i po godine.

"U prvom poluvremenu je sve moglo da bude drugačije, mislim da smo čak i bili bolji tim, ali je sve pošlo kako ne treba u samo četiri minuta. Nije bilo lako vratiti se nakon 1:3 u prvom dijelu", istakao je Bastijan Švajnštajger.

Bonus video: