Lovćen cilja opstanak bez baraža

Ukoliko budemo odigrali kako se dogovorimo, pobjeda ne bi smjela da izostane - kaže fudbaler Lovćena Dejan Bogdanović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 08:46h

Fudbaleri Lovćena imaće danas na Cetinju vjerovatno težu utakmicu nego što je to bio slučaj u prošlom kolu protiv Mogrena – dočekuju ekipu Dečića, koja im je direktni konkurent za opstanak u Prvoj ligi.

Bez obzira na to što oba tima imaju jake motive, izabranici Radovana Kavaje vjeruju da mogu da nastave sa dobrom igrom i tako povežu tri trijumfa. Ukoliko se to dogodi, Cetinjani će biti na dobrom putu da izbjegnu baraž.

- Još jedna jako važna utakmica. Igramo sa protivnikom koji se takođe nalazi u opasnoj zoni i zato nikako ne smijemo da se opustimo. Upoznati smo dobro sa njihovom igrom, radi se o veoma nezgodnom protivniku, koji može da nam napravi probleme. Ipak, mislim da je sve do nas. Ukoliko budemo odigrali kako se dogovorimo, pobjeda ne bi smjela da izostane - kaže fudbaler Lovćena Dejan Bogdanović.

Veliki korak u borbi za opstanak Dečić je napravio pobjedom u prošlom kolu nad Beranama (1:0). No, u Tuzima su svjesni da tom pobjedom nijesu izbrisali sve loše iz proljećnih duela, naročito dva poraza kući od posljednjeg Bokelja.

- Protiv Berana smo odigrali dobru utakmicu i zasluženo slavili, a povoljna je okolnost što sa istim timom možemo da odigramo i na Cetinju. Nemamo suspendovanih i povrijeđenih igrača i samo je kapiten Edin Lekić ispod maksimuma forme zbog nedovoljnog oporavka. Tradicionalno dobro prolazimo sa Lovćenom, pa čak smo uzeli bod i u posljednjem meču na Cetinju, iako smo pružili jednu od lošijih partija. Sada smo sigurni da ćemo odigrati bolje, a time bismo i osvojili bod sa kojim bismo napravili značajan korak ka direktnom opstanku. Tim prije, jer nam i raspored ide naruku u posljednjim kolima. Znamo da neće biti lako na Cetinju, pošto je Lovćen podigao formu a skup je jako dobrih pojedinaca - kazao je vezista Dečića Amar Nuhodžić.

LOVĆEN - DEČIĆ

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Ranko Spasojević (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić i Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 17 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Perović, Mirković, Ćetković, Martinović, Lakić, Sekulić, Bondžić - Pejaković, Bogdanović, Đurišić - Perutović.

Dečić (4-2-3-1): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Đukić, Nuhodžić - Banda, Lazerević, Živković – Adžović

Bonus video: