Budućnost sa Zetom: Još korak ka cilju

Podgoričani mogu da nastave da pomjeraju granice crnogorskog šampionata po broju pobjeda, golova, osvojenih bodova, ali bi se u krajnjem, zadovoljili i sa pobjedom od 1:0.
4 komentar(a)
cicmill, Foto: Savo Prelević
cicmill, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2012. 09:27h

Budućnost pred praznim tribinama dočekuje Zetu u prvoj od preostale četiri (ili možda tri, zavisi od rezultata Rudara) prepreke ka šampionskoj tituli.

Podgoričani mogu da nastave da pomjeraju granice crnogorskog šampionata po broju pobjeda, golova, osvojenih bodova, ali bi se u krajnjem, zadovoljili i sa pobjedom od 1:0.

- Ovo je faza šampionata u kojoj je bitno samo da osvajamo bodove. Blizu smo cilja i bilo bi glupo da ne iskoristimo šansu. Vjerujem da ćemo pobijediti Zetu i tako se za korak približiti cilju, mada ni u tom slučaju neće biti gotovo - kaže Stefan Cicmil, defanzivac Podgoričana.

Budućnost je u srijedu u Petrovcu oborila rekorde po broju vezanih pobjeda (10) i postignutih golova (76), danas ima priliku da izjednači najveći broj osvojenih bodova u jednoj sezoni, koji je ostvarila upravo Zeta, u prvoj sezoni (78).

- Naš cilj je da zabilježimo sve pobjede do kraja, da li će to biti ostvarivo ostaje da vidimo - kaže Cicmil, koji bi mogao da postane jedini igrač iz prve postave Budućnosti sa dvije titule prvaka.

- Bio sam član tima koji je 2008. predvodio Branko Babić i bilo bi mi mnogo drago kada bih se ponovo radovao - zaključuje Cicmil.

Zeta je obezbijedila evropsku vizu i rezultatski rasterećena stiže pod Goricu. Ostaje da se vidi da li će to i ovog puta umanjiti motiv tima iz Golubovaca, koji je u srijedu na Trešnjici poražen sa 3:0 od Rudara.

BUDUĆNOST - ZETA

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Bošković, Kojašević - Adrović, Radonjić.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Z. Peličić, Zlatičanin, Božović - Burzanović, Knežević - Korać.

- Utakmica nema takmičarski značaj ali poznato je da postoji tradicionalno rivalstvo između dva tima. Pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svjetlu, a svaki ishod sem poraza bio bi pozitivan po nas. Teško je, međutim, i za igrače da se motivišu nakon naporne sezone - kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Fudbalerima Zete bi, međutim, motiv mogao da bude i što su ove sezone oba puta poraženi od komšija, u avgustu prošle godine pretrpjeli su brodolom pod Goricom (domaćin je tada slavio sa 5:0)...

- Od osamostaljenja Crne Gore Zeta ima negativnu tradiciju protiv Budućnosti. Mi smo, međutim, ove sezone već srušili mnoge tradicije...Šteta je za derbi što se utakmica igra pred praznim tribinama, jer fudbal se igra za gledaoce. To je motiv manje za jedne i druge, ali šta je - tu je, treba jednostavno prevazići tu okolnost - zaključio je Vešović, koji može da izvede najjači sastav.

Bonus video: