Barezi: Dejo je bio rijedak talenat, Jovetić će igrati u velikom klubu

"Prekinuta utakmica sa Zvezdom zbog magle bila je sudbonosna za Milan jer se te godine rodio novi klub, koji je narednih godina bilježio fantastične rezultate"
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 13:30h

Legendarni fudbaler Milana Franko Barezi rekao je danas da je utakmica njegove ekipe protiv Crvene zvezde, koja je prekinuta zbog magle 1988. godine, sudbonosna za njegov klub, jer je tada počela nova era italijanskog tima.

"Uvijek se sjetim utakmice protiv Crvene zvezde iz 1988. godine kada dođem u Srbiju. Magla nas je tada spasila, Zvezda je bila bolja, mi se nismo razumjeli na terenu. Drugi put smo bili bolji, imali smo sreću, pobijedili i prošli", kazao je Barezi novinarima u Beogradu.

"Ta utakmica je sudbonosna za Milan jer se te godine rodio novi klub, koji je narednih godina bilježio fantastične rezultate. Trener Arigo Saki je tada napravio senzaciju. Tada smo upoznali i Dejana Savićevića", dodao je on.

Zvezda je u trenutku prekida vodila sa 1:0 u revanš meču osmine finala Kupa evropskih šampiona, a u ponovljenom meču bilo je 1:1 i italijanski tim je prošao dalje poslije penala.

Barezi se nalazi u prijestonici Srbije da bi promovisao Milanov kamp za mlade fudbalere, koji će od 18. do 22. juna organizovati na Adi Ciganliji.

On je ocijenio da bi Siniša Mihajlović bio idealno rešenje na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

"Mihajlović bi bio idealno rješenje za selektora Srbije. On ima potrebnu ličnost i harizmu, igrači će ga poštovati kao selektora. Igrao je dobar fudbal i posjeduje iskustvo kao trener", kazao je Barezi.

Na pitanje novinara da li očekuje da se u kampu pronađe "novi" Dejan Savićević, Barezi je ocijenio da u Srbiji ima vanserijskih talenata.

"Savićević je rijetko talentovan igrač. Oni što će biti u kampu su još mladi, ali mi imamo odgovornost da im pružimo sve što možemo. Potencijala ima, mnogi sjajni evropski igrači potiču iz Srbije", ocijenio je Barezi.

Bivši libero "rosonera" je prokomentarisao gubitak trofeja u Seriji A i poraz od Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona ove sezone.

"Milan nije imao mnogo sreće ove sezone. Često su nam falili bitni igrači, da toga nije bilo... Primili smo dosta golova i platili za greške. Možda je sudija protiv Juventusa napravio grešku kada nam nije priznao čist gol, ali to treba zanemariti jer smo imali pet bodova više od njih i na kraju to prokockali", naveo je Barezi.

Barezi je istakao da bi pravo pojačanje za Milan u sljedećem roku bio štoper Čelsija Branislav Ivanović, a da je klub odlaskom Andree Pirla u Juventus izgubio najznačajnijeg igrača na sredini terena.

"Ne bi bilo loše da Ivanović dođe u Milan, sa Tijagom Silvom bi činio izuzetan štoperski par. Pirlu je, nažalost, isticao ugovor, a bio je povrijeđen i imao je visoke zahtjeve, tako da smo uzeli u obzir druge igrače. On je bio najznačajniji naš igrač na sredini terena i izuzetno mi je žao što je otišao", kazao je on.

Na pitanje novinara da ocijeni igrače Fiorentine Stevana Jovetića i Matiju Nastasića, Barezi je rekao da će crnogorski napadač "sigurno igrati u kvalitetnom klubu", dok je za štopera kazao da je još mlad, ali da je »pokazao karakter«.

Barezi je dodao da očekuje da reprezentacija Italije "dobro prodje" na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, jer su na šampionatu svijeta pre dve godine stekli potrebno iskustvo.

Bonus video: