Proglasite Budućnost šampionom

"Reagujemo i zbog naših navijača koji nas svakodnevno pitaju zašto ćutimo i konačno javno ne saopštimo ono što čitava fudbalska Crna Gora i vidi i zna"
31 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.05.2012. 10:25h

Dokle..... Tako glasi naslov saopštenja Fudbalskog kluba Rudar u kome se pozivaju nadležni organi FSCG da prekinu prvenstvo i Budućnost proglase šampionom čime bi smanjili troškove odigravanja utakmica ostalim ekipama.

„Nije nam manir, ali moramo da reagujemo jer su svi krediti definitivno potrošeni. Reagujemo i zbog naših navijača koji nas svakodnevno pitaju zašto ćutimo i konačno javno ne saopštimo ono što čitava fudbalska Crna Gora i vidi i zna. A to je da većina klubova protiv Rudara igra sa najjačim timovima i da protivnički igrači samo što ne „izginu“ na terenu ne bi li nas dobili ili makar uzeli dva boda. Najsvježiji primjer je Petrovac. U Pljevljima su totalnim „bunkerom“ branili svoj gol, borili se, izgarali 90 minuta i na kraju, sasvim zasluženo remizirali. Niko im, naravno, na tome nije zamjerio, niti rekao bilo kakvu ružnu riječ, jer su do uspjeha stigli sportski i korektno, kako i treba. I mora. Međutim, ta ista ekipa, samo četiri dana kasnije, kao domaćin dočekala je Budućnost, i javnosti se predstavila u sasvim drugačijem svjetlu. Ni traga od one borbenosti, od želje da se parira lideru pa i da se njemu, možda, „otkine“ bod. Da se potvrdi kvalitet. Umjesto toga, Petrovac nije bio ni blijeda sjenka ekipe koja je igrala pod Golubinjom. Baš kao na treningu za petnaestak minuta primili su tri gola, pobjednik je riješen u ranoj fazi utakmice, Budućnost bez kapi znoja stigla do ubjedljive prednosti, kasnije naravno i do pobjede, rekordne, desete uzastopne. Novinari su sve to lijepo konstatovali, mi odgledali snimak, posumnjali i prosto bili natjerani da na ovaj način reagujemo. I da postavimo samo jedno pitanje - zašto je FK Petrovac, nakon utakmice sa Podgoričanima, suspendovao dva odbrambena igrača, kapitena Mikijelja i Mrvaljevića, i zašto je u prvom poluvremenu, nakon trećeg primljenog gola, zamijenjen (gle čuda) takođe defanzivac Grbović“ – piše, između ostalog, u saopštenju Rudara.

U pljevaljskom fudbalskom prvoligašu navode i da na ovu temu ne očekuju mnogo od nadležnih organa FSCG. Ne očekuju ni da neko bude kažnjen, jer ni to ne bi ništa promijenilo. Zašto, pitaju Pljevljaci i odgovaraju: „Zato što i ptice na grani znaju da pojedine ekipe, a najnoviji primjeri su Sutjeska, Mladost, evo sada i Petrovac, na jedan način se suprotstavljaju Rudaru, a na sasvim drugi Budućnosti. Sa jednim (kompletnim) sastavom izađu na megdan Rudaru, a sa drugim (rezervnim) Budućnosti, sa potpuno različitim žarom za bodove se bore protiv Rudara, nego protiv Budućnosti. I... niko za to ne odgovara. Da bude jasno, ne želimo da neke naše slabije rezultate (tri remija ovog proljeća) pravdamo nečim što se događa van terena i što nije u našoj moći. Ali imamo pravo da primijetimo kako se ponekad čudne stvari dešavaju. I ponovo da pitamo - dokle će to da traje. I da opet sami damo odgovor na pitanje. Odgovor koji je, izgleda, svima dobro poznat – dok Budućnost ne osvoji titulu”.

„A što se Rudara tiče, niko ne treba da brine. Bez obzira na sve nedaće i mutne radnje, na sve probleme i namjerne ili slučajne greške sudija, na ovakav ili onakav odnos ekipa prema Rudaru i njegovom konkurentu, mi ćemo sezonu pošteno, jer drugačije i ne umijemo, odigrati do kraja. Bićemo drugi ili prvi u prvenstvu, uzećemo Kup ili nećemo, ali u svakoj od tih kombinacija pokazaćemo da igramo najbolji fudbal u Crnoj Gori. I svakako, pošten, jer znamo da samo na taj način, kao i primjernim ponašanjem na terenu i van njega, možemo doprinijeti sveukupnom napretku crnogorskog fudbala“, piše na kraju saopštenja FK Rudar.

Bonus video: