Italija bez Totija i Del Pjera na Euru

Italijanski selektor Ćezare Prandeli najavio je da na spisku neće biti velikih iznenađenja, kao što je povratak u reprezentaciju veterana Alesandra del Pjera i Franćeska Totija
1 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Beta/AP
Del Pjero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2012. 13:18h

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli objaviće širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u nedelju, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

Prandeli će otkriti imena potencijalnih reprezentativaca po završetku poslednjeg, 38. kola, prvenstva Italije, a prve treninge igrači će imati već početkom naredne nedelje u Koverćanu.

Fudbaler Juventusa i Napolija koji će igrati finale Kupa Italije 20. maja ostaće sa svojim klubovima do tog meča.

Italijanski selektor najavio je da na spisku neće biti velikih iznenađenja, kao što je povratak u reprezentaciju veterana Alesandra del Pjera i Franćeska Totija.

Ipak, on je najavio da u timu ima mjesta za problematičnog napadača Mančester sitija Marija Balotelija, koji je zbog svog ponašaja na i van terena došao u sukob sa trenerom, takođe Italijanom, Robertom Manćinijem.

Prandeli je takvu odluku objasnio željom da se za mjesto u timu bore mladi i talentovani napadači među kojima je i 21-godišnji Baloteli.

Na spisku će biti i napadač Milana Antonio Kasano, iako je zbog operacije srca odsustvovao šest meseci. Kasano se prošlog mjeseca vratio u tim Milana.

Konačan spisak selekcije Italije biće objavljen između 23. i 29. maja, koji je i posljednji datum prema pravilima UEFA za prijavu tima.

Italijani će prije Evropskog prvenstva, koje se od 8. juna igra u Poljskoj i Ukrajini, igrati dva pripremna meča protiv Luksemburga 29. maja u Parmi i Rusije 1. juna u Cirihu.

Na EP Italija će igrati u grupi C sa Španijom, Hrvatskom i Irskom.

Bonus video: