Dečić golom Đukića savladao Berane

Utakmicu, koja je samo na momente mogla opravdati naziv prvoligaške, riješio je vezista Dečića Dalibor Đukić, evrogolom iz slobodnog udarca sa 23 metra
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 09:48h

S obzirom na to da sedam utakmica nijesu slavili, fudbaleri Dečića su morali u borbi za opstanak da dobiju Berane pred svojim navijačima. I uspjeli su.

Utakmicu, koja je samo na momente mogla opravdati naziv prvoligaške, riješio je vezista Dečića Dalibor Đukić, evrogolom iz slobodnog udarca sa 23 metra, iskosa sa desne strane, kada je lijevom nogom prebacio “živi zid” gostiju i nebranjivo poslao loptu u sami gornji desni ugao.

"Trebala nam je ova pobjeda i došli smo do nje. Teško, ali s obzirom na borbenost i hrabrost i zasluženo smo izvojevali tri važna boda. Više smo željeli, izgarali smo a u posljednjih desetak minuta kada smo branili prednost smo imali i sreće. Ali zaslužili smo je, a sjajni golman Milan Pavićević je fantastično uradio svoj posao i dao doprinos novim bodovima. Baš kao i protiv Rudara, kada smo sačuvali mrežu", bio je ponosan na svoj tim kapiten Dečića Edin Lekić.

Njegov tim je do prednosti, i pokazalo se konačnog rezultata došao iz prvog šuta, slobodnjaka koji je sjajnim ubacivanjem i solo prodorom izborio Nijazim Padović.

Berane je, s druge strane, stidljivo pokušavalo čak i nakon primljenog gola, do kojeg je kapiten Marko Lalević bezopasno uputio šut, a potom je i Vladan Radović loše šutirao iz slične pozicije.

Šut Aleksandra Šćekića bio je neuporedivo opasniji, ali preko gola. I Dečić je imao svoje šanse, Arben Adžović je za malo bio kratak na dodavanje Đukića, a Sead Banda je lošim šutom okončao dobru akciju Amara Nuhodžića i Adžovića.

U nastavku je Berane ozbiljnije zaprijetilo preko Aleksandra Bojovića u 53. minutu, ali je on oklijevao pri šutu, da bi se njegov golman Zoran Aković istakao pri akciji Đukića, koju je sjajnim udarcem glavom završio Banda.

Berane je u posljednjih desetak minuta iskusno pokrenuo Lalević, tačnije ujedinio nakon koškanja koje je uslijedilo nepsortskim startom nad Markom Živkovićem.

Krenuli su odvažnije Beranci, a šut sa šest metara glavom Armina Rugovca, na nevjeerovatan način uspio je da zasutavi Pavićević i sačuva trijumf. I Stefan Lutovac je imao šansu u nadoknadi, ali je lopta prohujala pored gola.

"Nije ovo bila dobra utakmica i nijesmo zaslužili poraz. Nijesmo iz akcije primili gol, već iz prekida. No, ni moji igrači nijesu odigrali dobru utakmicu, pa samim tim ne možemo ni da žalimo za bodom. U svakom slučaju ovo je težak poraz za nas i sada moramo dobiti Grbalj u narednom kolu u Beranama. Nadamno se da ćemo biti kompletni, pošto danas nijesam mogaod a računam na Novovića, Zejnilovića i Rajkovića", kazao je trener Berana Slobodan Đukić, koji u posljednja četiri kola može da računa i na najpovoljniji raspored u ligi.

Dečić - Berane 1:0

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 350. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Strijelac: Đukić u 16. minutu (Dečić). Žuti kartoni: Gutić i Lazarević (Dečić), Vučinić, Lalević i Lutovac (Berane).

Dečić: Pavićević 8, Padović 7,5, Nelević 6,5, Gutić 6,5, Radulović 6,5, Banda 7 (Pepić), Đukić 8 (Lekić), Lazarević 6,5, Nuhodžić 7 (Vučković), Živković 6, Adžović 6,5.

Berane: Aković 7, Rugovac 6,5, Lutovac 6,5, Šćekić 6, Vučinić 6, Vučetić 6, Tomović 6, Bojović 6,5 (Isljami, Kuč), Radović 6,5, Cimbaljević 6 (Osmajlić 6,5), Lalević 7.

Bonus video: